fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward
JOBBA PÅ LIVSMEDELSFÖRETAGEN

Är du vår nästa arbetsmiljöexpert / arbetsmiljöjurist?

Tycker du att det är intressant med mat och dryck? Om du dessutom har erfarenhet av arbetsmiljöfrågor och arbetsrätt och vill arbeta inom den arbetsgivare- och branschorganisation som företräder Sveriges tredje största industrigren så kan det här vara tillfället för dig.

Länk till annonsen hos rekryteraren Falk Search.

Livsmedelsföretagen är arbetsgivare- och branschorganisation för Sveriges livsmedelsproducenter. Vi är en del av Föreningen Svenskt Näringsliv och har kontor i Näringslivets Hus på Storgatan i Stockholm och verkar över hela landet.

Branschen gör en stor satsning på komma tillrätta med olyckor och höga sjuktal på arbetsplatserna, liksom att forma kollektivavtal och regelverk på ett sätt som utvecklar och stimulerar både arbetsgivare och arbetstagare. Vi söker därför dig som är en driven projektledare och arbetsmiljöexpert och som kan driva utvecklingsprojekt kring branschövergripande frågor inom hela arbetsmiljöområdet. En viktig del kommer också att samverka med olika fackliga motparter, andra arbetsgivareförbund och att företräda branschen i forskningsprojekt, liksom att svara för rådgivning i arbetsmiljöfrågor till våra medlemsföretag.

Du kommer att ha kontakt med några av Sveriges mest välkända företag inom mat och dryck, liksom med många mindre kända. Rollen passar dig som både vill arbeta självständigt och som ser nyttan av att gemensamt med erfarna kollegor lösa olika problem och driva frågor mot uppsatta mål. Viktigt för oss är att du vill interagera med andra och förstår vikten av långsiktiga relationer. Arbetet är både operativt och strategiskt. Förutom din spetskompetens inom arbetsmiljö är det viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift. Ingående kunskaper i arbetsmiljölagstiftningen och andra regelverk inom arbetsmiljöområdet är en självklarhet.

För tjänsten erfordras relevant akademisk utbildning. Har du juristexamen och erfarenhet från arbete inom arbetsrättens område från arbetsgivarförbund, advokatbyrå, domstol eller bolag är det ett plus. Tjänsten kan delvis komma att formas utifrån befattningsinnehavaren och det finns möjligheter att till viss del även få arbeta med andra frågor, såsom förhandlingsarbete och arbetsrätt. Du kommer att få stort förtroende att utföra dina arbetsuppgifter självständigt och vi förväntar oss självklart leverans utifrån det, men din chef finns samtidigt alltid där som stöd när det behövs. Du rapporterar till Livsmedelsföretagens förhandlingschef.

Mer info och ansökan

Är du nyfiken och vill veta mer? Kontakta Susanne Falk på Falk Search, tel. 0762 82 88 89. Maila gärna din intresseanmälan till cv@falksearch.se.

Henrik van Rijswijk Förhandlingschef 08-762 65 40076-822 65 40

Henrik är förhandlingschef vid Livsmedelsföretagen. Han ansvarar för avdelningen Arbetsgivarservice som bland annat arbetar med juridisk rådgivning och frågor rörande arbetsrätt, förhandlingar, processer i domstol, kollektivavtal, arbetsmiljö och utbildning. Henrik har varit verksam vid Livsmedelsföretagen sedan år 2007 och dessförinnan var han arbetsrättsjurist och regionansvarig vid Grafiska Företagen inom Svenskt Näringsliv under fem år. Henrik avlade sin juristexamen vid Stockholms Universitet år 1993 och innehade under ett antal år befattningar som bl. a. universitetsadjunkt i allmän rättslära och lektor i rättsvetenskap, särskilt handelsrätt, vid Juridiska fakulteten. Henrik har också varit verksam vid byrå i Stockholm. På Livsmedelsföretagen företräder Henrik tillsammans med sina medarbetare våra medlemsföretag vid förhandlingar och tvister. Han håller utbildningar inom arbetsrätt och har en ständig dialog med företagen för att på bästa sätt kunna hjälpa dem i deras roll som arbetsgivare och livsmedelsproducenter. Henrik leder riksavtalsförhandlingarna om tecknande av nya kollektivavtal för arbetare och tjänstemän och håller en tät kontakt med övriga arbetsgivarförbund inom Svenskt Näringsliv.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy