fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSMILJÖ

Arbetsmiljöverket genomför tillsyn av förebyggande av smittorisker

Arbetsmiljöverket kommer under sommaren att inspektera hur arbetsgivare förebyggande hanterar smittorisker. Om du är företrädare för ett livsmedelsföretag och känner behov av uppdatering av ert arbetsmiljöarbete, undrar hur ni bäst förbereder er inför en inspektion eller har andra frågor ska du inte tveka att kontakta Livsmedelsföretagens arbetsmiljöexpert Heléne Eklöf för rådgivning och vägledning.

Arbetsmiljöverket har informerat om att de under sommaren kommer att inspektera hur arbetsgivare förebyggande hanterar smittrisker, bland annat i butiker. Detta med anledning av att många verksamheter ser olika ut beroende på årstid och att semestertiderna förväntas föra med sig ett ökat antal kunder i mindre butiker. Inspektionerna kommer i första hand att genomföras via telefon. Mer information om sommarens inspektioner hittas här.

Tveka inte att kontakta Livsmedelsföretagens arbetsmiljöexpert Heléne Eklöf om ditt företag fått föranmälan om inspektion och undrar hur det går till, om ni känner behov av översyn av ert arbetsmiljöarbete eller har andra frågor på arbetsmiljöområdet.

Heléne Eklöf Arbetsmiljöexpert 08-762 65 21

Heléne arbetar med arbetsmiljöfrågor. Det innefattar bland annat att hålla utbildningar, att ge råd och vara ett stöd till medlemmar i frågor som rör deras arbetsmiljöarbete med att exempelvis ta fram eller vidareutveckla förebyggande åtgärder för att möjliggöra en sund och säker arbetsmiljö. Heléne kommer närmast ifrån rollen som arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket och är utbildad högskoleingenjör (BSc) inom maskinteknik med inriktning på industriell ekonomi samt produktion.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy