fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ÅRETS KOCK

Årets kock jobbar inom livsmedelsindustrin

Årets Kock 2020 heter Ludwig Tjörnemo och är en 28-årig stockholmare som till vardags jobbar i livsmedelsindustrin, nämligen i Unilevers provkök.

2020 års vinnare av tävling Årets kock heter Ludwig Tjörnemo och jobbar inom livsmedelsindustrin, på Unilever Food Solutions, och på restaurang Etolie i Stockholm.

Tävlingen var i år mer miljövänlig än någonsin tidigare. En av rätterna var vegetarisk och byggde på återvunnet bröd två andra tävlingsrätter innehöll kaninkött och en fjärde musslor – alltså några av de mest miljösmarta animaliska proteinkällorna.

Under hela tävlingsdagen bedömde en jury ledd av Tommy Myllymäki hur finalisterna arbetade i sina tävlingskök, inte minst hur de minimerade sitt råvarusvinn.

Vid prisceremonin fick vinnaren ta emot Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld av H.K.H. Prins Carl Philip, beskyddare av Årets Kock, samt en prischeck på 250 000 kr.

– Tävlingen i år höll absolut högsta nivå, det var hög kreativitet och mycket glädje. Ludwig är en värdig vinnare och man ser tydligt att erfarenhet, mycket träning och envishet tar en högst upp på pallen, säger Tommy Myllymäki, juryordförande i Årets Kock 2020.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy