fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSGIVARFRÅGOR

Dags att rapportera in löneuppgifter

För dig som är medlem i Livsmedelsföretagen är det dags att redovisa löneuppgifter till Svenskt Näringsliv. Insamlingen öppnar för inrapportering den 4 oktober, och ett inbjudningsbrev kommer att skickas per post till utvalda företag. Det är av stor vikt att de utvalda företagen rapporterar in löneuppgifter.

Det är dags att redovisa löneuppgifter till Svenskt Näringsliv. Insamlingen öppnar för inrapportering den 4 oktober.  Ett inbjudningsbrev kommer att skickas per post till utvalda företag med information om insamlingen och instruktioner för inloggning. All hantering av löneuppgifter görs i arbetsgivartjänsten Näringslivets lönestatistik. För mer information om Näringslivets lönestatistik se www.nstat.se

Syftet med insamlingen

Vi behöver era uppgifter för att få en så heltäckande och tillförlitlig lönestatistik som möjligt. Lönestatistik framställs av Svenskt Näringsliv i samarbete med Livsmedelsföretagen och används för t. ex. kostnadsberäkningar och andra analyser vid avtalsförhandlingar samt rådgivning kring lön och lönesättning. Ert företag kommer åt marknadslöneinformation via Näringslivets lönestatistik. Lönestatistik baserad på denna insamling kommer att publiceras där i februari 2022.

Har du frågor?

Frågor om insamlingen besvaras av det nya supportcentret hos Origo Group som hjälper dig om du har frågor. Kontakta dem på telefon 08‑580 022 22 eller e-post: support.lonestatistik@svensktnaringsliv.se

Jonatan Boman Arbetsrättsjurist och förhandlare 08-762 65 31

Jonatan är jurist och arbetar med arbetsrättsliga frågor och rådgivning. Bland annat med rådgivning i arbetsgivarfrågor, att företräda medlemmar i olika typer av förhandlingar, att hålla utbildningar eller att förhandla nya kollektivavtal under en avtalsrörelse. Jonatan avlade en jur. kand. vid Uppsala universitet 2015 och innan han kom till Livsmedelsföretagen arbetade han främst med arbetsrättsliga frågor på en advokatbyrå med arbetsrättslig inriktning.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy