fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward
EU-LAGSTIFTNING

Danmark vill utvidga djurskyddsmärkning till att omfatta kyckling

Danmark föreslår en utvidgning av sitt system för djurskyddsmärkning av griskött så att märkningssystemet nu även omfattar kött från kyckling. Med utvidgningen införs ett frivilligt system för djurskyddsmärkning av slaktkycklingar för kläckerier, primärproducenter och slakterier. Syftet med systemet är att på frivillig grund främja ett marknadsbaserat djurskydd.

Det danska förslaget har skickats till EU-kommissionen för granskning av huruvida det påverkar handeln inom EU:s inre marknad. Kommissionen och andra medlemsländer har tid på sig fram till den 18 oktober att komma med synpunkter. Från svenskt håll har det nuvarande danska systemet för griskött inte bedömts ha negativa effekter på handeln och det är därför inte troligt att Sverige kommer att ha några synpunkter på den utvidgning av systemet till kycklingkött som nu föreslås.

Du kan läsa det danska förslaget i sin helhet här.

Dokument

Nicklas Amelin EU-expert +46-8-762 65 18+46-70-329 60 80

Nicklas arbetar med EU-lagstiftning inom livsmedelsområdet och bevakar även EU-samarbete i livsmedelsfrågor där det ännu inte finns gemensam lagstiftning, t ex inom mat och hälsa. Nicklas arbetar i stor utsträckning på plats i Bryssel och där är han bl a aktiv inom vår europeiska branschorganisation FoodDrinkEurope där han är ordförande för Food and Consumer Policy Committee. Nicklas har tidigare arbetat på regeringskansliet och på EU-kommissionen i Bryssel.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy