fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
LIVSMEDELSEXPORT

Endagskurs 27 augusti: Kom igång med exporten via e-handel

Med e-handel är världen (och konsumenterna) nära och full av potential. Den 27 augusti arrangerar Business Sweden en kurs om hur e-handel fungerar och vad du ska tänka på när du ska sälja dina livsmedel online mot nya marknader.

På kursen den 27 augusti presenterar Business Sweden hur man på bästa sätt kan förbereda sig inför en internationell satsning av sin e-handel med särskilt fokus på livsmedelsexport. För en lyckad e-handelsexport är det ofta av stor betydelse eller till och med avgörande att anpassa sitt erbjudande lokalt på varje e-handelsmarknad. Kursen går igenom allt ifrån rent exporttekniska frågor såsom produktkrav, tull- och momsregler, dokumenthantering och legala krav till ren marknadspraxis, lokala preferenser och beteendemönster.

Kursmål

Kursens mål är att ge ökad kunskap och informera om hur man kan gå tillväga när man vill ta klivet ut och börja sälja livsmedel online internationellt. Kursen går igenom trender, lagar, regelverk och marknadspraxis för global e-handel. Du kommer att presenteras för verktyg som företaget kan ha stor nytta av i era förberedelser för att bli framgångsrika och effektiva internationella e-handelsföretag. Kursen ger även utrymme för case-övningar och erfarenhetsutbyte mellan deltagarna.

Målgrupp

Kursen vänder sig till företag och entreprenörer som vill sälja livsmedel online mot kunder (B2C) på andra marknader.

När: Tisdagen den 27 augusti kl 08:45 – 15:30
Plats: Business Sweden, World Trade Center, Klarabergsviadukten 70, Stockholm
Kostnad: Kostnadsfritt, subventionerat genom Try Swedish-programmet. No show avgift om 500 SEK kommer att tas ut för anmälda som inte närvarar.

Anmälan

För anmälan och frågor kan du kontakta Linda.laszlo-ek@business-sweden.se eller Christina.stantceva@business-sweden.se. Välkommen!

Relaterade länkar

Rasmus Bäckström Ansvarig exportfrågor och delbranscher 08-762 65 34070-756 21 41

Rasmus är exportansvarig på Livsmedelsföretagen och har bred allmänpolitisk kunskap med särskild inriktning på handelspolitiska frågor. Han är även generalsekreterare för branschföreningarna Arom & Kryddföreningen, Sveriges Bagerileverantörers förening och Svenska Juiceföreningen. Han är utbildad civilekonom med inriktning på detaljhandel och har tidigare arbetat på Europaparlamentet med frågor som rör företagande och konsumentskydd.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy