fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
Folk och Försvar Rikskonferens

Folk och Försvars Rikskonferens 2021 – Ställ dina frågor till regeringen och andra makthavare

Folk och Försvars årliga Rikskonferens är den främsta arenan för frågor som rör Sveriges säkerhet. I pandemins 2021 äger rikskonferensen rum 11-12 januari och ämnen som försvar, säkerhet och krisberedskap är kanske viktigare än någonsin. Årets konferens genomförs digitalt men med liknande upplägg från tidigare år.

Folk och Försvar är en sammanslutning av frivilliga organisationer som förenas av viljan att värna Sveriges suveränitet och handlingsfrihet. Livsmedelsföretagen är sedan ett drygt år tillbaka självständig medlem efter att tidigare varit indirekt medlem via Svenskt Näringsliv. Det är uppbyggnaden av det civila försvaret och en ökad insikt om behovet av fungerande krisberedskap som motiverat detta.

Årets Rikskonferens blir inte traditionsenligt i Sälen. Pandemin kräver ständigt nya ansvarsfulla lösningar. Det blir sändning via SVT Forum och Folk och Försvars YouTube-kanal, den 11:e och 12:e januari, men upplägget från scenen blir liknande tidigare år med föreläsningar, paneler och möjlighet att ställa frågor. Mer information finns här.

Rent praktiskt koordineras frågor med mejl till patrik.stromer@li.se för samordning. Det kommer att vara begränsat med frågor och sannolikt stort intresse, så det är inte givet att frågorna kan ställas under själva konferensen, men Livsmedelsföretagens Patrik Strömer sitter i styrelsen för Folk och Försvar så frågeställningar kan även tas med i det fortsatta arbetet.

Talarna man kan ställa frågor till är följande:

  • Ann Linde, Sveriges utrikesminister
  • Ulf Kristersson, partiledare Moderaterna
  • Klas Friberg, säkerhetspolischef Säpo
  • Björn Lyrvall, generaldirektör Försvarets Radioanstalt (FRA)
  • Peter Hultqvist, Sveriges försvarsminister
  • Micael Bydén, överbefälhavare
  • Mikael Damberg, Sveriges inrikesminister
  • Dan Eliasson, generaldirektör MSB
  • Anders Thornberg, rikspolischef

Relaterade länkar

Patrik Strömer Näringspolitisk expert 072-505 57 43

Patrik är näringspolitisk expert på Livsmedelsföretagen med krisberedskap, försörjningsförmåga och totalförsvar som särskilda ansvarsområden. Patrik är också Generalsekreterare i Svenska Snustillverkarföreningen, då snus är ett livsmedel som omgärdas av särskilda regleringar. Patrik har tidigare arbetat som PA-konsult, chefredaktör och anlitas även som skribent och föreläsare.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy