Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward
INRE MARKNADEN

FoodDrinkEurope lanserar manifest om fördelarna med EU:s inre marknad

Branschorganisationen FoodDrinkEuropes manifest ”För en ändamålsenlig inre marknad” beskriver de stora fördelarna som EU:s inre marknad för livsmedel har åstadkommit för industrin och konsumenter. Manifestet pekar samtidigt på behovet av mer politisk uppbackning för att lösa de problem som finns kvar, t ex olika tillämpning av EU-regler och nya nationella regler om t ex ursprungsmärkning.

Manifestet kommer användas i arbetet med att få inre marknadsfrågor högre på den politiska agendan i medlemsländerna, inom nästa EU-kommission (tillträder 2019) och inför valet till Europaparlamentet nästa vår. Påverkansarbetet kommer att ske både i Bryssel och på nationell nivå i varje EU-land, och manifestet har därför översatts till samtliga EU-språk.

Du kan ladda ner och läsa FoodDrinkEuropes inre marknads-manifest här.

Dokument

Nicklas Amelin EU-expert +46-8-762 65 18+46-70-329 60 80

Nicklas arbetar med EU-lagstiftning inom livsmedelsområdet och bevakar även EU-samarbete i livsmedelsfrågor där det ännu inte finns gemensam lagstiftning, t ex inom mat och hälsa. Nicklas arbetar i stor utsträckning på plats i Bryssel och där är han bl a aktiv inom vår europeiska branschorganisation FoodDrinkEurope där han är ordförande för Food and Consumer Policy Committee. Nicklas har tidigare arbetat på regeringskansliet och på EU-kommissionen i Bryssel.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.