fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward
INRE MARKNADEN

FoodDrinkEurope lanserar manifest om fördelarna med EU:s inre marknad

Branschorganisationen FoodDrinkEuropes manifest ”För en ändamålsenlig inre marknad” beskriver de stora fördelarna som EU:s inre marknad för livsmedel har åstadkommit för industrin och konsumenter. Manifestet pekar samtidigt på behovet av mer politisk uppbackning för att lösa de problem som finns kvar, t ex olika tillämpning av EU-regler och nya nationella regler om t ex ursprungsmärkning.

Manifestet kommer användas i arbetet med att få inre marknadsfrågor högre på den politiska agendan i medlemsländerna, inom nästa EU-kommission (tillträder 2019) och inför valet till Europaparlamentet nästa vår. Påverkansarbetet kommer att ske både i Bryssel och på nationell nivå i varje EU-land, och manifestet har därför översatts till samtliga EU-språk.

Du kan ladda ner och läsa FoodDrinkEuropes inre marknads-manifest här.

Dokument

Nicklas Amelin EU-expert +46-8-762 65 18+46-70-329 60 80

Nicklas arbetar med EU-lagstiftning inom livsmedelsområdet och bevakar även EU-samarbete i livsmedelsfrågor där det ännu inte finns gemensam lagstiftning, t ex inom mat och hälsa. Nicklas arbetar i stor utsträckning på plats i Bryssel och där är han bl a aktiv inom vår europeiska branschorganisation FoodDrinkEurope där han är ordförande för Food and Consumer Policy Committee. Nicklas har tidigare arbetat på regeringskansliet och på EU-kommissionen i Bryssel.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy