fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward
FEM SNABBA FRÅGOR

Från Bryssel till Stockholm - Tove Larsson, ny näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen

I december får Livsmedelsföretagen en ny näringspolitisk chef. Hon heter Tove Larsson, och hon ansvarar idag för den europeiska branschorganisationen FoodDrinkEuropes public affairs-arbete inom hållbarhet. Vi var alldeles för nyfikna för att hålla oss ända till december så vi skickade fem snabba frågor till Tove redan nu.

Hej Tove! I december börjar du på Livsmedelsföretagen som näringspolitisk chef. Vad gör en sån egentligen?

Som näringspolitisk chef kommer jag utveckla och leda Livsmedelsföretagens public affairs-arbete. Det handlar om att driva organisationens samhälls- och näringspolitiska agenda utifrån framförallt ett nationellt, men även ett europeiskt och globalt, perspektiv.

Du har ju inte ens börjat din nya tjänst, men vilka frågor tror du att du kommer behöva lägga mest tid på?

Det får jag ha en diskussion med mina kommande kollegor om, som alla är experter inom sina respektive områden. Men en väldigt viktig fråga framöver är att fokusera på hållbar utveckling och tillväxt samt innovation i hela livsmedelskedjan, och att bidra till att skapa möjligheter för en globalt konkurrenskraftig livsmedelsindustri.

Du bor sedan länge i Bryssel. Vad har du jobbat med där?

Jag har jobbat i Bryssel i många år med avbrott för studier och en tid på bland annat Europaparlamentet i Luxemburg. I Bryssel leder jag den europeiska livsmedelsindustrins arbete inom public affairs med fokus på hållbarhet ur ett brett perspektiv. Tidigare ledde jag konsultbyrån Weber Shandwicks public affairs-avdelning i Bryssel och ansvarade där för klienter inom hälso-, konsument- och hållbarhetsområdet.

Vad kommer du sakna mest med Bryssel, och vad längtar du mest till i Stockholm?

Bryssel är en väldigt internationell stad där olika kulturer möts. Här finns ett stort utbud av kulturevenemang och restauranger, som inte enbart serverar Leffe och moules frites… Något jag inte kommer att sakna är dock det gråa och regniga vädret. Jag ser fram emot det mesta med Stockholm och Sverige! Framförallt ser jag fram emot att få arbeta med alla kunniga medarbetare på Livsmedelsföretagen. Men även att få möjlighet att exempelvis utveckla PA-verksamheten, att arbeta med en långsiktig vision där man ser hela livsmedelskedjan, att jobba med relevanta organisationer i partnerskap samt att lyfta fram FNs hållbarhetsmål.

Låt oss säga att du ska bjuda den nya näringsministern på middag. Vad lagar du för mat?

Jag lagar nog hellre än bra… men kaffe klarar jag mig inte utan så jag bjuder gärna ut ministern på en god sådan!

Tack Tove, och varmt välkommen till Livsmedelsföretagen!

Jimmy Sandell Kommunikationschef 08-762 65 02073-355 06 07

Jimmy är kommunikationschef på Livsmedelsföretagen och ingår i organisationens ledningsgrupp. Han leder kommunikationsavdelningens arbete och har det övergripande ansvaret för Livsmedelsföretagens interna och externa kommunikation och event. Han är också Livsmedelsföretagens representant i Livsmedelsstiftelsens styrelse. Jimmy är dessutom kommunikationsansvarig för Industrirådet som är det partsgemensamma samarbetet mellan arbetsgivare och fack inom industrin. Jimmy kommer närmast från rollen som byråchef och vice VD på United Minds. Han var även partner i Primegruppen som består av kommunikationsbyrån Prime och strategiföretaget United Minds. Prime & United Minds utsågs till en av världens mest kreativa byråer under hans tid på företaget. Jimmy har en examen från civilingenjörsprogrammet System i teknik och samhälle samt en fil kand i företagsekonomi.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy