fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSMILJÖ

Från den 1 april – ingen anmälan av covidsmitta till Arbetsmiljöverket

Från den första april ändras klassificeringen av covid-19 i smittskyddslagen och den anges därefter inte som en allmänfarlig eller samhällsfarlig sjukdom. Här hittar du mer information om vad detta innebär för dig som arbetsgivare.

Du som arbetsgivare behöver därför inte anmäla till Arbetsmiljöverket enligt 3 kap. 3a § i arbetsmiljölagen om en medarbetare utsatts för smitta av eller insjuknat i covid-19. Observera att dokumentationskrav enligt 11 § i Arbetsmiljöverkets föreskrifter om smitta fortsatt gäller för samtliga yrken och branscher.

Heléne Eklöf Arbetsmiljöexpert 08-762 65 21

Heléne arbetar med arbetsmiljöfrågor. Det innefattar bland annat att hålla utbildningar, att ge råd och vara ett stöd till medlemmar i frågor som rör deras arbetsmiljöarbete med att exempelvis ta fram eller vidareutveckla förebyggande åtgärder för att möjliggöra en sund och säker arbetsmiljö. Heléne kommer närmast ifrån rollen som arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket och är utbildad högskoleingenjör (BSc) inom maskinteknik med inriktning på industriell ekonomi samt produktion.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.