HÅLLBARHET

Inbjudan: ”Framtidens Mat” den 3 maj (precis innan Matdagen)

Den 3 maj kl 09:30-11:30 arrangerar Hållbar Livsmedelskedja ”Framtidens Mat” på Moderna Muséet i Stockholm. På seminariet presenteras ”Hållbara Produkter”, en vägledning för företag för att skapa mer hållbara produkter och ett mer hållbart produktsortiment. Seminariet riktar sig till ansvariga för hållbarhetsfrågor inom livsmedelsföretag, dagligvaruhandeln och måltidssektorn.

Så här skriver Hållbar Livsmedelskedja i inbjudan till seminariet Framtidens Mat:

”Vi vet alla att planetens gränser är hotade, men vad innebär det för aktörerna i livsmedelskedjan? Livsmedelsförsörjningen spelar en central roll för hållbar utveckling och många menar att det som verkligen kommer göra skillnad är att det skapas hållbara lösningar för hela värdekedjan. Initiativet Hållbar Livsmedelskedja skapar sådana lösningar – målet är en hållbar livsmedelskedja till 2030 med början NU. Vi presenterar Hållbara Produkter, en vägledning för företag för att skapa mer hållbara produkter och ett mer hållbart produktsortiment.”

NÄR
Torsdag den 3 maj, kl. 09.30 – 11.30 (dvs seminariet går alldeles utmärkt att kombinera med Matdagen)

VAR
Aula ArkDes i Moderna Muséet
Kaffe serveras i Café Blom, ingång via trädgården

PROGRAM
09:30 –10:00 Kaffe & Mingel
10:00 –10:15 Inledning – planetens gränser och vår gemensamma utmaning
10:15 –10:30 Vad är initiativet Hållbar Livsmedelskedja?
10:30 –11:00 Hållbara Produkter
11:00 –11:20 Paneldiskussion – initiativets medlemmar
11:20 –11:30 Frågestund

FÖR MER INFORMATION OCH ANMÄLAN
Anmälan sker senast den 25 april via den här länken.
Begränsat antal platser.

INITIATIVET HÅLLBAR LIVSMEDELSKEDJA BESTÅR AV:
Arla Sverige – Anna-Karin Modin Edman, Hållbarhetschef
Axfood – Åsa Domeij, Chef miljö och socialt ansvar
Coop – Louise König, Hållbarhetschef
Fazer – Mariana Granström, Senior specialist CR
ICA Sverige – Maria Smith, Chef hållbarhetsstrategi
HK Scan Sweden – Maria Larsson, Kvalitets- och hållbarhetsdirektör
Lantmännen – Claes Johansson, Hållbarhetschef
Löfbergs – Eva Eriksson, Hållbarhetschef
Orkla Foods Sverige – Agneta Påander, CSR direktör
Polarbröd – Carina Roos, Stabs och hållbarhetschef
Pågen – Helena Havglim, Kvalitetschef
Risenta – Monica Demorior, Kvalitets- och hållbarhetschef
Tetra Pak – Erik Lindroth, Miljödirektör
Unilever – Maria Stareborn, Kommunikationschef
WWF – Anna Richert, Expert Hållbar Mat
WWF – Margareta Renström, Projektledare Hållbar Livsmedelskedja


Har du frågor om Livsmedelsföretagens hållbarhetsarbete? Hör då gärna av dig till vår näringspolitiska expert Sara Sundquist.

Kommentarer inaktiverade.