fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSMILJÖ

Inbjudan: LIA-utskottsmöte 29 september - via Teams

Den 29 september är det äntligen dags för ett nytt utskottsmöte om LIA – Livsmedelsbranschens Informationssystem om Arbetsmiljö. Denna gång via Teams. På mötet har du som medlemsföretag möjlighet att lägga fram förslag på hur LIA kan förbättras och diskutera relevanta frågeställningar. Anmäl dig senast den 22 september.

De återkommande utskottsmötena syftar till att låta dig som företagare i livsmedelsbranschen komma med synpunkter, frågor och förbättringsförslag rörande Livsmedelsbranschens Informationssystem om Arbetsmiljö (LIA). Mötet är öppet för alla Livsmedelsföretagens medlemsföretag och besöks av Louise Godeau, Kund- och projektansvarig på AFA Försäkring.

Tid: Tisdag 29 september kl. 09.30 – 11.00
Plats: Digitalt över Teams
Anmälan: Görs senast den 22 september till info@li.se.

Vad är IA/LIA?

IA är en förkortning för ”Informationssystem om Arbetsmiljö”, som avser ett webbaserat informationssystem för att rapportera, följa upp och åtgärda händelser (olyckor och tillbud) på arbetsplatsen. LIA är livsmedelsbranschens IA-system. Systemet är gratis och utvecklat av AFA Försäkring tillsammans med Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Mer information om IA hittar du här.

De fyra delarna i IA-systemet (Illustration: AFA Försäkring)

Vid frågor om LIA eller annat rörande arbetsmiljö är du som medlem alltid välkommen att kontakta Livsmedelsföretagens arbetsmiljöexpert Heléne Eklöf.

Heléne Eklöf Arbetsmiljöexpert 08-762 65 21

Heléne arbetar med arbetsmiljöfrågor. Det innefattar bland annat att hålla utbildningar, att ge råd och vara ett stöd till medlemmar i frågor som rör deras arbetsmiljöarbete med att exempelvis ta fram eller vidareutveckla förebyggande åtgärder för att möjliggöra en sund och säker arbetsmiljö. Heléne kommer närmast ifrån rollen som arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket och är utbildad högskoleingenjör (BSc) inom maskinteknik med inriktning på industriell ekonomi samt produktion.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy