fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
FORSKNING OCH INNOVATION

Inbjudan: Minska socker i din produkt - Varför, vad och hur?

Att konsumtionen av socker behöver sänkas känner de flesta till, men vad ska man egentligen tänka på när man minskar sockerinnehållet i ett livsmedel, vilken funktion har socker, vad kan man ersätta det med och hur ser regelverket ut?

Den 9 december 2020 bjuder Livsmedelsacceleratorn tillsammans med Livsmedelsföretagen och RISE in till ett lärorikt digitalt seminarium i produktutvecklingens tecken och på temat minska socker. Du kommer ha möjlighet att ställa frågor och Livsmedelsföretagen tillsammans med experter från RISE och Nordic Sugar ger dig matnyttig information om:

  • Sockrets teknologiska, mikrobiologiska och sensoriska funktioner
  • Regelverk kring socker och sötningsmedel
  • Viktigt att tänka på vid sockersänkning

Livsmedelsföretagen har inför seminariet översatt rapporten REFORMULATION GUIDE SPOTLIGHT ON SUGARS från Leatherhead Food Research som kommer att sändas ut till alla som deltar vid seminariet.

Varmt välkomna till en intressant halvdag som syftar till att ge kunskap och handfast hjälp att minska sockerinnehållet i era produkter.

När:Onsdag 9 december 2020, kl 9:00-11:40
Hur: Digitalt seminarium via verktyget Zoom. Länk skickas ut dagen innan seminariet.
Målgrupp: Seminariet riktar sig främst till små och medelstora livsmedelsföretag, men alla intresserade är välkomna att delta.
Kostnad: Kostnadsfritt. Anmälan krävs
Anmälan sker: På länken nedan
Anmälan stänger: Måndag 7 december 2020

Relaterade länkar

Elisabet Rytter Forsknings- och nutritionsansvarig 08-762 65 06

Elisabet är ansvarig för områdena forskning och mat-hälsa (nutrition). Hon är sammankallande för Livsmedelsföretagens FoU-referensgrupp och Nutritionsgruppen med vilka hon driver frågor som finansiering av livsmedelsforskning och livsmedelsindustrins bidrag till goda matvanor. Elisabet är medicine doktor i nutrition, var industridoktorand på institutionen Klinisk Nutrition och Metabolism vid Uppsala universitet och har en bakgrund som FoU-chef i livsmedelsindustrin.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy