fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
LIVSMEDEL OCH LAGSTIFTNING

Inbjudan: Workshop med EFSA om kontaminanter

Det är viktigt att svenska livsmedelsproducenter rapporterar in sina kontaminantanalyser till den europeiska livsmedelssäkerhetsmyndigheten EFSA. Den 16 september anordnar vi en workshop med EFSA och Livsmedelsverket om hur man rapporterar på bästa sätt. Anmäl dig idag!

Den 16 september anordnar Livsmedelsföretagen tillsammans med Livsmedelsverket och EFSA en workshop om hur livsmedelsföretag kan rapportera in sina analyser på kontaminanter – t.ex. akrylamid, mykotoxiner, etc – till EFSA. Varför är det viktigt att svenska livsmedelsföretag bidrar med data? Jo, datan används som underlag när ny lagstiftning skapas eller när de gränsvärden som redan är satta ses över. Bidrar vi inte med svenska analysresultat så har inte EFSA information om de utmaningar/möjligheter som lägre gränsvärden för olika kontaminanter kan innebära för livsmedelsproducenter och odlare i Sverige.

Agenda

  1. Varför ska branschen rapportera haltdata direkt till EFSA? Kort om kontaminantförordningen 1881/2006.
  2. Introduktion till EFSA:s övervakningsprogram för kontaminanter och datamodell, EFSA
  3. Fika
  4. Utbildning i hur man rapporterar data, EFSA
  5. Valideringsprocessen, EFSA
  6. Frågor, SLV/EFSA
  7. Avslutning

Tid och plats

När: 16/9 kl 13.00-17:00

Var: Livsmedelsföretagen, Storgatan 19, Stockholm

Anmälan och kontakt

Anmälan: https://form.jotformeu.com/92272889345369

Kontakt: marie.ryden@li.se

Välkomna!

Marie Rydén Näringspolitisk expert 08-762 65 37

Marie arbetar med livsmedelslagstiftning och är ansvarig för frågor som rör livsmedelskontroll, ekologisk lagstiftning, främmande ämnen inkl akrylamid, förpackningar och tillsatser. Hon är generalsekreterare för Kvarnföreningen och Föreningen svenska glasstillverkare och ordförande i referensgruppen för kvalitet, lagstiftning och märkning (KLM). Marie har bred erfarenhet från livsmedelsindustrin och har arbetat med produktutveckling och lagstiftningsfrågor på bl a Arla, Unilever och Lantmännen.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy