Digitalt seminarium med Livsmedelsföretagens experter
Den 12 november kl 13.00-14.30 kan du som arbetar på ett av Livsmedelsföretagens medlemsföretag delta i vårt digitala seminarium. Våra experter kommer att berätta om viktiga nyheter inom bland annat hållbarhet, livsmedelslagstiftning, mat och hälsa, märkning, kompetensförsörjning, export och beredskap. Anmälan är öppen!
Alla som jobbar med livsmedel vet att det är en bransch i ständig förändring där det gäller att hålla sig uppdaterad med det senaste. Den 12 november anordnar vi därför ett digitalt seminarium där våra experter kortfattat går igenom de viktigaste nyheterna inom sina respektive områden.
Seminariet är digitalt och pågår i 1,5 timme. På grund av den stora mängd områden som ska gås igenom kommer det inte vara möjligt att ställa frågor under seminariet. Däremot är man varmt välkommen att kontakta våra experter efter seminariet.
Tid, plats och anmälan
Tid: 12 november kl 13.00-14.30
Plats: Digitalt via Teams
Anmälan: Du anmäler dig via den här länken.
Länk till Teams skickas ut dagen innan seminariet.
OBS! Seminariet är endast öppet för dig som arbetar i ett av våra medlemsföretag.
Områden som kommer att gås igenom
Här är några av ämnena som våra experter kommer att informera om:
Hållbarhet
- CSRD (hållbarhetsrapportering)
- Avskogningsförordningen
- Gröna påståenden
Märkningsfrågor
- Allergi: aktuellt om kan innehålla spår av; policy varningsmärkning nya allergener
- Märkningsfrågor kopplat till matsvinn
- Kontroll av reklam
- Vad man kan kräva av myndighetsbeslut
Livsmedelslagstiftning
- Ny mandatperiod i EU – vad vet vi om kommande lagstiftningsförslag från Bryssel?
- Revidering av informationsförordningen – framsidesmärkning, ursprungsmärkning, datummärkning och slopat undantag för alkoholhaltiga drycker
- Akrylamid
- Pågående översyn av tillsatser
- Unionslistan för enzymer – arbete pågår
- Rökaromer
- Remiss: Fuskutredningen och pågående kontrollutredning
- Kontaminanter, fokus furan, PAH, tropanalkaloider
- PPWR (förordning för förpackningar och förpackningsavfall) inkl. PFAS
- Engångsplastdirektivet
Livsmedelsexport
- Livsmedelsföretagens exportstrategi
Mat och hälsa
- Branschöverenskommelse salt och socker
- FullkornsFrämjandet
- Nya kostråd
Forskning och Innovation
- Ökad statlig satsning på livsmedelsforsknings- och innovation
- LiFT forskarskola
- Sweden Food Arena; utlysningar, nyhetsbrev
Beredskap och totalförsvar
- Livsmedelsföretagens beredskapsrapport
Kompetensförsörjning
- Valideringsmodell för livsmedelsoperatör lanseras den 22 november
- Arbetskraftsinvandring från tredje land
- Kompetensbehoven inom livsmedel – viktig enkät
Prenumerera på expertinformation
Vi vill kunna nå dig som jobbar på våra medlemsföretag och som är specifikt intresserad av ett eller flera av våra expertområden. På så vis kan vi snabbt skicka viktig information som kan hjälpa dig i ditt arbete samt inhämta dina synpunkter i enkäter och remisser.
Läs mer och anmäl dig till expertinformation här.
Magnus Hultman
Magnus är VD-assistent och medlemsansvarig på Livsmedelsföretagen. Han har det övergripande ansvaret för att hantera VD:s administrativa uppgifter och ansvarar dessutom för vår medlemsservice. Magnus är den du ska kontakta om du har frågor om fakturor, ert medlemskap, om du behöver avboka dig från någon av våra utbildningar eller om du helt enkelt har en fråga som du är osäker på vem du ska vända dig till. Magnus har mångårig erfarenhet från en rad olika befattningar inom servicenäringen.