fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
KRISBEREDSKAP

Krisberedskapsveckan 2019

Årets Krisberedskapsvecka har precis ägt rum. Livsmedelsföretagens näringspolitiske expert Patrik Strömer (med särskilt ansvar för krisberedskap, försörjningsförmåga och totalförsvar) var med under veckan som jämfört med förra året höll sig under den mediala radarn.

Patrik Strömer:

Under Krisberedskapsveckan som ägde rum 6-12 maj var det fokus på hur samhället klarar onormala påfrestningar eller kriser. MSB och kommunerna är huvudansvariga aktörer, men även företag och enskilda har ett ansvar för att kunna hantera påfrestningar.

Vatten, värme, ljus och information är grundläggande behov. Mat, vård och omsorg är naturligtvis också väsentliga, särskilt om krisen pågår under en längre tid. En stark beredskap och förmåga att klara sig själv är också bästa sättet att hjälpa andra. Att ha buteljerat vatten hemma, mat som kan förvaras länge och ätas utan tillagning innebär större säkerhet.

Nästa år, 2020, äger kampanjen rum vecka 20, 11-17 maj. Kommande år flyttas Krisberedskapsveckan till hösten utifrån många kommuners önskemål. Tidpunkt är inte bestämd ännu.

Här kan du läsa mer om Krisberedskapsveckan.

Patrik Strömer Näringspolitisk expert 072-505 57 43

Patrik är näringspolitisk expert på Livsmedelsföretagen med krisberedskap, försörjningsförmåga och totalförsvar som särskilda ansvarsområden. Patrik är också Generalsekreterare i Svenska Snustillverkarföreningen, då snus är ett livsmedel som omgärdas av särskilda regleringar. Patrik har tidigare arbetat som PA-konsult, chefredaktör och anlitas även som skribent och föreläsare.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy