fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSRÄTT

Ledig tjänst: Arbetsrättsjurist till Livsmedelsföretagen

Vill du bli en del av ett kollegialt team med arbetsrätt och förhandling som spetskompetens? Är du även intresserad av mat, dryck och entreprenörskap och vill arbeta för och med Sveriges tredje största och mest dynamiska industrigren? Om svaret är ja bör du söka den här tjänsten!

På vår förhandlingsavdelning bygger vi upp ett nytt team av duktiga arbetsrättsjurister. Nu förstärker vi med en medarbetare med juristexamen som har arbetat ett par år och har intresse för eller erfarenhet av arbetsrätt. Tjänsten rapporterar till förhandlingschefen. Hos oss på Livsmedelsföretagen lägger vi stort fokus på god kollegial anda med högt i tak och ömsesidig respekt.  Tillsammans bidrar vi till bästa tänkbara stöd för våra medlemsföretag och har kul på jobbet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Kontakt, rådgivning och service till medlemsföretag i arbetsrättsliga frågor
 • Utbilda medarbetare hos medlemsföretag
 • Företräda medlemsföretag i deras roll som arbetsgivare i förhandlingar och domstolsprocesser
 • Bidra till att förhandlingsavdelningen fullföljer sina uppgifter på bästa sätt

Livsmedelsföretagen tecknar branschens kollektivavtal. Våra fackliga motparter är bland andra Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer.

En del resor kan förekomma i tjänsten.

Kompetens och erfarenhet

 • Juris kandidatexamen eller juristexamen
 • Några års erfarenhet av arbete från arbetsgivarförbund, advokatbyrå, domstol eller bolag
 • Erfarenhet av arbetsrätt är meriterande
 • Erfarenheter från kollektivavtalsförhandlingar på riksnivå kan vara meriterande, men ej krav
 • Mycket god språkanvändning i tal och skrift på svenska och engelska

Personliga förmågor och egenskaper

 • Håller en hög nivå av service och kvalitet gentemot medlemsföretagen
 • Arbetar lika bra självständigt som tillsammans med erfarna kollegor
 • Gillar problemlösning och att driva frågor mot uppsatta mål
 • Trivs med att interagera med andra och förstår vikten av långsiktiga relationer
 • Växlar lätt mellan strategiskt och operativt arbete

Om Livsmedelsföretagen

Livsmedelsföretagen är arbetsgivar- och branschorganisation för Sveriges livsmedelsproducenter och en del av Svenskt Näringsliv. Vi är  en snabbrörlig och serviceinriktad kunskapsorganisation. Våra 800 stora och små medlemsföretag har närmare 50 000 anställda och omsätter 185 miljarder kr. Vår främsta ledstjärna i arbetet är medlemsnyttan, vilket genomsyrar hela vår verksamhet. Kansliet finns i Näringslivets Hus på Storgatan i Stockholm men vi verkar över hela landet. På vårt kansli arbetar omkring 25 personer inom olika områden och förhandlingsavdelningen består av åtta personer.

Sök tjänsten redan idag!

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Stockholm. Skicka in din ansökan med CV och personligt brev så snart som möjligt till ansokan@ottimo.nu .

Har du frågor kontakta vår rekryteringskonsult Elisabeth Lundberg via e-post elisabeth.lundberg@ottimo.nu eller Livsmedelsföretagens förhandlingschef Henrik van Rijswijk via henrik.van.rijswijk@li.se.

Ditt intresse för tjänsten behandlas givetvis strikt konfidentiellt. Intervjuer planeras ske i augusti. Vänligen observera dock att ansökningarna hanteras vartefter, varför tjänsten  kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag 18 augusti 2019.

I den här rekryteringen har vi valt att arbeta med Ottimo.nu. Vi undanber oss telefonsamtal och erbjudanden från annonssäljare och andra rekryteringsföretag.

Henrik van Rijswijk Förhandlingschef 08-762 65 40076-822 65 40

Henrik är förhandlingschef vid Livsmedelsföretagen. Han ansvarar för avdelningen Arbetsgivarservice som bland annat arbetar med juridisk rådgivning och frågor rörande arbetsrätt, förhandlingar, processer i domstol, kollektivavtal, arbetsmiljö och utbildning. Henrik har varit verksam vid Livsmedelsföretagen sedan år 2007 och dessförinnan var han arbetsrättsjurist och regionansvarig vid Grafiska Företagen inom Svenskt Näringsliv under fem år. Henrik avlade sin juristexamen vid Stockholms Universitet år 1993 och innehade under ett antal år befattningar som bl. a. universitetsadjunkt i allmän rättslära och lektor i rättsvetenskap, särskilt handelsrätt, vid Juridiska fakulteten. Henrik har också varit verksam vid byrå i Stockholm. På Livsmedelsföretagen företräder Henrik tillsammans med sina medarbetare våra medlemsföretag vid förhandlingar och tvister. Han håller utbildningar inom arbetsrätt och har en ständig dialog med företagen för att på bästa sätt kunna hjälpa dem i deras roll som arbetsgivare och livsmedelsproducenter. Henrik leder riksavtalsförhandlingarna om tecknande av nya kollektivavtal för arbetare och tjänstemän och håller en tät kontakt med övriga arbetsgivarförbund inom Svenskt Näringsliv.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy