Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward
LIVSMEDELSEXPORT

Livsmedelsföretagen och Team Sweden Livsmedel välkomnar dig till Exportdagen

På Exportdagen den 6 november får du möjlighet att djupdyka i allt som har med livsmedelsexport att göra. Vi berättar om vilka exportverktyg som finns tillgängliga och vilket stöd du kan få. Du får träffa de utlandsstationerade hos Business Sweden som arbetar med att skapa affärer för svenska livsmedelsföretag, och vi presenterar en nyskriven rapport som analyserar hur andra industrigrenar arbetar med export. Du får också lyssna till den senaste statistiken och utvecklingen för den svenska livsmedelsexporten – kommer vi nå målet med en exportandel om 50% till 2030? Anmäl dig idag!

Tid: Den 6 november klockan 10.00-15.00

Plats: Näringslivets Hus, Storgatan 19, Stockholm

Efter mötet får du och ditt företag möjlighet att träffa Business Swedens utlandsstationerade medarbetare för ett kortare möte. Om du är intresserad av att diskutera dina förutsättningar på en specifik marknad, vänligen meddela i din anmälan vilken marknad du är intresserad av.

PROGRAM

10.00 Björn Hellman, VD på Livsmedelsföretagen, hälsar välkommen och inleder

10.05-10.20 Vad kan livsmedelsbranschen lära om export från andra industrigrenar? Rasmus Bäckström, exportansvarig Livsmedelsföretagen, presenterar en nyskriven rapport.

10.20-10.40 Vilka redskap finns för en ökad livsmedelsexport? Johan Krallis Anell, nationell exportsamordnare för livsmedelssektorn på Näringsdepartementet

10.40-11.10 En exportandel om 50 procent år 2030 – hur går det? Carl Eckerdal, chefekonom Livsmedelsföretagen

11.10-11.20 Vilka livsmedelsexportaktiviteter sker under 2019? Maria Varnauskas, Business Sweden

Utlandsstationerade på Business Sweden. Hur ser potentialen ut och vilka är trenderna?

11.20-11.40 Japan: Carl Norsten, Business Sweden Tokyo

11.40-12.00 USA: Therese Dalenbrant, Business Sweden San Francisco

12.00-13.00 Lunch

13.00-13.20 Kanada: Caleb Chapman, Business Sweden Toronto

13.20-13.40 Singapore/Hong Kong: Elaine Tham, Business Sweden Singapore

13.40-14.00 Sydkorea: SookYoung Lim, Business Sweden Seoul

14.00-14.20 Finns det handelshinder på aktuella marknader? Näringsdepartementet

14.20-14.40 Try Swedish Fika och Try Swedish fredagsmys – nya koncept för livsmedelsexport. Fredrik Fexe, Vice VD Business Sweden

14.40-15.00 Hur kan man använda det svenska kockundret för att stärka den svenska livsmedelsexport? Jens Hed, Visit Sweden

15.00 Avslutning. Johan Krallis Anell, nationell exportsamordnare för livsmedelssektorn på Näringsdepartementet och Rasmus Bäckström, exportansvarig Livsmedelsföretagen

SÅ ANMÄLER DU DIG

Skicka ett mail till rasmus.backstrom@li.se senast 31/10.

Varmt välkommen!

Rasmus Bäckström Ansvarig exportfrågor och delbranscher 08-762 65 34070-756 21 41

Rasmus är exportansvarig på Livsmedelsföretagen och har bred allmänpolitisk kunskap med särskild inriktning på handelspolitiska frågor. Han är även generalsekreterare för branschföreningarna Arom & Kryddföreningen, Sveriges Bagerileverantörers förening och Svenska Juiceföreningen. Han är utbildad civilekonom med inriktning på detaljhandel och har tidigare arbetat på Europaparlamentet med frågor som rör företagande och konsumentskydd.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.