fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
REKRYTERING | ARBETSGIVARFRÅGOR

Livsmedelsföretagen söker senior arbetsrättsjurist

Nu förstärker vi vårt team av duktiga arbetsrättsjurister. Vi söker en arbetsrättsjurist och förhandlare med juris kandidat- eller juristexamen och minst fem års yrkeserfarenhet inom området. Tycker du att det är spännande med mat, dryck och entreprenörskap? Och vill du vara med och företräda och utveckla Sveriges tredje största (och absolut godaste) industrigren? Då är detta tillfället för dig.

Om tjänsten

Som arbetsrättsjurist och förhandlare bistår du Livsmedelsföretagens medlemsföretag i deras roll som arbetsgivare genom juridisk rådgivning, utbildning, förhandlingshjälp och domstolsprocesser. Du företräder även branschen i centrala förhandlingar med fackliga motparter.

I rollen kommer du att ha kontakt med några av Sveriges mest välkända företag inom mat och dryck, liksom med många mindre. Du kommer att få eget ansvar för ett eller flera branschområden och kollektivavtal samtidigt som du kommer att delta i hela teamets verksamhet och insatser. Rollen passar dig som både vill arbeta självständigt och som ser nyttan av att gemensamt med erfarna kollegor lösa problem och driva frågor mot uppsatta mål.

Du kommer att få mycket stort förtroende att utföra dina arbetsuppgifter självständigt och vi förväntar oss självklart leverans utifrån det, men din chef finns alltid där som stöd när det behövs. Du rapporterar direkt till förhandlingschef.

Om dig

Rätt person har ett starkt intresse för arbetsrätt och förhandlingar, intresse för arbetsmarknads- och samhällsfrågor och trivs i ett sammanhang där alla gemensamt bidrar till bransch- och arbetsgivarutveckling på bred front. Vidare är du är en problemlösare och god förhandlare som tycker om att bygga långvariga relationer och samarbeten med medlemsföretag och andra parter

Du har ett eget driv, ett strukturerat arbetssätt samt förmåga att arbeta såväl självständigt som i grupp på ett prestigelöst och lösningsorienterat sätt. Du har förståelse för hur rutiner och processer fungerar hos medlemsföretagen och har god förmåga att sätta dig in i komplexa juridiska frågor för att hitta och förklara lösningar.

Som person har du också en framträdande social förmåga, gott omdöme och integritet. Du är analytisk med god förmåga att pedagogiskt förmedla innehåll i lagar, regelverk och kollektivavtal.

För tjänsten erfordras juris kandidatexamen/juristexamen från svenskt universitet. Du har minst fem års erfarenhet av arbete inom arbetsrättens område från arbetsgivarorganisation, advokatbyrå, domstol eller bolag. Erfarenheter från kollektivavtalsförhandlingar på riksnivå är starkt meriterande.

Om Livsmedelsföretagen

Livsmedelsföretagen är arbetsgivar- och branschorganisationen för alla som tillverkar mat och dryck i Sverige. Vi är en del av Svenskt Näringsliv och utgår från Näringslivets Hus på Östermalm i Stockholm men verkar över hela landet. På vårt kansli arbetar omkring 25 personer – alla med spetskompetens inom områden så som kommunikation, lagstiftning, handelspolitik och kompetensförsörjning – varav förhandlingsavdelningen består av omkring åtta personer. Vår främsta ledstjärna i arbetet är medlemsnytta, något som genomsyrar hela vår verksamhet.

Vi har cirka 800 medlemsföretag som representerar alla typer av livsmedelsföretag – små och stora, med såväl svenska som utländska ägare. I medlemsföretagen arbetar över 50 000 personer. Livsmedelsföretagen tillvaratar och främjar företagens gemensamma intressen gällande arbetsgivarfrågor och branschspecifika frågor. Som arbetsgivarorganisation tecknar Livsmedelsföretagen branschens kollektivavtal med fackliga motparter.

Ansökan

Du är välkommen att sända din ansökan direkt till Livsmedelsföretagens förhandlingschef Henrik van Rijswijk på e-post henrik.van.rijswijk@li.se. Har du frågor, är nyfiken eller vill veta mer kan du ställa dessa direkt till Henrik, gärna via e-post, eller telefon 08-762 65 40. Ditt intresse för tjänsten behandlas strikt konfidentiellt. Tillträdesdag enligt överenskommelse. Intervjuer sker löpande. Varmt välkommen att höra av dig!

Henrik van Rijswijk Förhandlingschef 08-762 65 40076-822 65 40

Henrik är förhandlingschef vid Livsmedelsföretagen. Han ansvarar för avdelningen Arbetsgivarservice som bland annat arbetar med juridisk rådgivning och frågor rörande arbetsrätt, förhandlingar, processer i domstol, kollektivavtal, arbetsmiljö och utbildning. Henrik har varit verksam vid Livsmedelsföretagen sedan år 2007 och dessförinnan var han arbetsrättsjurist och regionansvarig vid Grafiska Företagen inom Svenskt Näringsliv under fem år. Henrik avlade sin juristexamen vid Stockholms Universitet år 1993 och innehade under ett antal år befattningar som bl. a. universitetsadjunkt i allmän rättslära och lektor i rättsvetenskap, särskilt handelsrätt, vid Juridiska fakulteten. Henrik har också varit verksam vid byrå i Stockholm. På Livsmedelsföretagen företräder Henrik tillsammans med sina medarbetare våra medlemsföretag vid förhandlingar och tvister. Han håller utbildningar inom arbetsrätt och har en ständig dialog med företagen för att på bästa sätt kunna hjälpa dem i deras roll som arbetsgivare och livsmedelsproducenter. Henrik leder riksavtalsförhandlingarna om tecknande av nya kollektivavtal för arbetare och tjänstemän och håller en tät kontakt med övriga arbetsgivarförbund inom Svenskt Näringsliv.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy