fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
MAT OCH HÄLSA | MÄRKNING

Livsmedelsverket bjuder in till användning av kampanjen Byt inte liv – och ber om input

Livsmedelsverket planerar att de närmaste åren annonsera kring Nyckelhålet i digitala kanaler. I arbetet utgår myndigheten ifrån kommunikationskonceptet ”Byt inte liv” vilket riktar sig till konsumenter i tre olika livssituationer: första egna hushållet (18-25 år), familjebildningen (25-45 år) och hälsoförändringen (45-55 år).

Här har Livsmedelsföretagen har tidigare skrivit om kommunikationskonceptet Byt inte liv.

För att få största möjliga effekt av konceptet erbjuder Livsmedelsverket livsmedelsbranschens företag att använda sig av det. Detta för att Livsmedelsverket och företagen ska kunna samordna och stärka varandras kommunikation kring Nyckelhålet.

För att Livsmedelsverket ska veta vad branschens företag behöver för att kunna kommunicera Nyckelhålet och använda konceptet, behöver de nu input!:Utifrån nedanstående frågor.

  • Vill och kan de använda de enheter som tagits fram (i digital annonsering, på webbplatser, i butiks-tv osv.)?
  • Vilket ytterligare material, mallar eller stöd behöver de för att kunna använda Byt inte liv, t.ex. för synliggörande i butik?
  • Behöver de textmaterial, t.ex. för inläggstexter i sociala medier och på webbplatser?

Här hittar du kommunikationskonceptet Byt inte liv, samt de annonsenheter somanvänder i marknadsföringen,

Nedan finner du också länkar direkt till några av de annonser som just nu riktas till småbarnsfamiljer i sociala medier

Vill du lämna input? Hör av dig till Sara.johansson@slv.se.

Elisabet Rytter Forsknings- och nutritionsansvarig 08-762 65 06

Elisabet är ansvarig för områdena forskning och mat-hälsa (nutrition). Hon är sammankallande för Livsmedelsföretagens FoU-referensgrupp och Nutritionsgruppen med vilka hon driver frågor som finansiering av livsmedelsforskning och livsmedelsindustrins bidrag till goda matvanor. Elisabet är medicine doktor i nutrition, var industridoktorand på institutionen Klinisk Nutrition och Metabolism vid Uppsala universitet och har en bakgrund som FoU-chef i livsmedelsindustrin.

Marie Rydén Näringspolitisk expert 08-762 65 37

Marie arbetar med livsmedelslagstiftning och är ansvarig för frågor som rör livsmedelskontroll, ekologisk lagstiftning, främmande ämnen inkl akrylamid, förpackningar och tillsatser. Hon är generalsekreterare för Kvarnföreningen och Föreningen svenska glasstillverkare och ordförande i referensgruppen för kvalitet, lagstiftning och märkning (KLM). Marie har bred erfarenhet från livsmedelsindustrin och har arbetat med produktutveckling och lagstiftningsfrågor på bl a Arla, Unilever och Lantmännen.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy