fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Livsmedelsverkets uppdrag: Främja livsmedelsindustrin

Livsmedelsverket får tydligare än tidigare i uppdrag att ge goda förutsättningar för livsmedelsindustrin.

Regeringen beslutade i går om att ändra i verkets så kallade instruktion, som bestämmer ramarna för en myndighets mål och uppgifter, för att införa en särskild formulering om att verket ska arbeta för ”goda förutsättningar för företagande i livsmedelssektorn”. Det kompletterar Livsmedelsverkets uppdrag om tillsyn.

-Det är glädjande att regeringen ser att livsmedelsindustrin har stora möjligheter att växa och skapa tillväxt, särskilt tillsammans med ett bra samarbete med myndigheter. Det gäller inte minst i Livsmedelsverkets nationella tolkningar av EU-direktiv. Det konkreta regelförenklingsarbetet sitter bokstavligen i detaljerna, men ändringen i instruktionen är en bra start, säger Fredrik Torehammar, Public Affairs-chef på Livsmedelsföretagen. Den nya instruktionen gäller från den 1 november 2014.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.