fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Basket till fler med Loka Heroes

Med Loka Heroes vill Spendrups och Svenska Basketbollförbundet bidra till ökad hälsa och mångfald. Sedan starten har nästan 2 000 personer fått spela basket i olika projekt som alla dragits igång av en lokal eldsjäl med en idé för hur fler barn och unga ska få möjlighet att spela. Just nu är 14 projekt igång, som gör alltifrån att satsa på tjejer i förorten till att skapa möjligheter för personer med intellektuella funktionsvariationer att idrotta.

– Basket är Sveriges mest jämställda och integrerade sport. Men där behovet för basket är som störst saknas ofta resurserna. Genom att ge eldsjälar runt om i landet resurser, material, marknadsföring och pepp hoppas vi på att bidra med en långsiktighet i de projekt vi är med och stöttar, säger Anna Lidström, Hållbarhetschef Spendrups.

  • Över 1400 barn och unga har fått idrotta genom Loka Heroes
  • Cirka 700 personer med intellektuella funktionsvariationer och 26 särskoleklasser har fått testa på basket
  • Över 200 kvinnor på asylboenden runt om på Gotland har fått chansen att idrotta, många för första gången någonsin
  • 24 ensamkommande flyktingar har fått utbildning och domaruppdrag

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy