fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward
REPLIK PÅ "MATMOMSEN MÅSTE HÖJAS SÅ ATT VI INTE ÄTER IHJÄL OSS" I DN 6/6

"Matmomsen är inte lösningen på övervikt och fetma”

I en debattartikel i DN 6/6 hävdar Karin Wedin och Anders Olshov att problemet med ökande fetma och övervikt kan lösas med höjd matmoms, punktskatter och licensierade godisbutiker. Fetma och övervikt är onekligen ett problem, men Wedins och Olshovs förslag på lösningar saknar vetenskaplig grund och missar därmed målet, skriver Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman och Svensk Dagligvaruhandels vd Karin Brynell i en gemensam replik.

”Vi behöver mat och dryck för att överleva, men också för att leva sunt och då och då leva gott. Utvecklingen med övervikt och fetma beror inte på enskilda matvaror utan på ohälsosamma levnadsvanor. Det är en mycket viktig distinktion. När Wedin och Olshov ska föreslå lösningar blir det en lång rad åtgärder utan vetenskaplig grund.”

Här kan du läsa hela repliken i DN. 

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy