fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Arbetskrafts- och kompetensstudie inom livsmedelssektorn 2018

Fyra av fem livsmedelsföretag har svårt att hitta den arbetskraft de behöver och arbetskraft med rätt erfarenhet. De kommande 12 månaderna bedömer företagen att de behöver rekrytera mer än 25 000 medarbetare och inom fem år ytterligare 7 000. Det visar den nya rapporten ”Arbetskrafts- och kompetensstudie inom livsmedelssektorn 2018” som är ett samarbete mellan Livsmedelsföretagen, LRF och Arbetsförmedlingen.

”Arbetskrafts- och kompetensstudie inom livsmedelssektorn 2018” har tagits fram inom ramen det gemensamma projektet ”Mer mat, fler jobb” där Livsmedelsföretagen, LRF och Arbetsförmedlingen deltar. Syftet med projektet är att undersöka hur livsmedelssektorns efterfrågan och arbetsmarknadens utbud på arbetskraft kan matchas. Förstudien är avslutad och tanken är att samarbetet ska fördjupas och resultera i ett treårigt projekt.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.