fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Cirkulär: Lönerevision 2022

Vi närmar oss tidpunkten för lönerevision år 2022. Enligt det kollektivavtal som träffades i november 2020 med Livsmedelsarbetareförbundet (Livs) ska företagen genomföra lönerevision per den 1 april 2022. Detsamma gäller enligt kollektivavtalen med Hotell- och Restaurangfacket (HRF) och Handelsanställdas förbund (Handels).

Även enligt avtalen med tjänstemannaförbunden Unionen och Sveriges Ingenjörer ska lönerevision göras per den 1 april 2022, dock inte om de lokala parterna enats om en annan revisionstidpunkt.

Enligt lönebildningsavtalet med Ledarna ska lön för medlem i Ledarna fastställas minst en gång per år. Tidpunkten för det kan variera mellan olika medarbetare vid företaget.

Tag noga del av informationen i cirkuläret innan lönerevisionsförhandlingarna inleds vid företaget. Kontakta Livsmedelsföretagens rådgivning vid frågor eller oklarheter.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.