fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Dryckesbranschrapporten 2019 - Med passionen som drivkraft

Denna rapport beskriver den svenska dryckesproduktionen med tonvikt på produktionen av alkoholhaltiga drycker som öl, vin, cider och spritdrycker. På några få år har ett stort antal företag vuxit fram till följd av den avreglering och avmonopolisering som skett av produktionen av alkoholhaltiga drycker i Sverige, sedan landet blev medlem i EU. Det finns över 800 företag i dryckesproduktionen, varav närmare 700 tillverkar alkoholhaltiga drycker. Det är företag spridda över hela landet, från Norrbotten till Skåne.

Detta är den andra rapporten om den svenska dryckesproduktionen. 2018 publicerades en första utgåva. Sedan dess har antalet dryckesföretag fortsatt att öka. Svensk dryckesindustri är en omistlig del av Sverige – det nya måltidslandet. Bakom rapportenstår ett antal fristående men samverkande svenska dryckesproducenter, Livsmedelsföretagen samt Lantbrukarnas Riksförbund (LRF).

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.