fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Insamling av teknisk data via EU-kommissionen

EU-kommissionen publicerade den 11 april 2019 en så kallad ”call for data” på sin webbplats, gällande glutaminsyra (E 620), mononatriumglutamat (E 621), monokaliumglutamat (E 622), kalciumdiglutamat (E 623), monoammoniumglutamat (E 624) och magnesiumdiglutamat (E 625).

Med detta vill EU-kommissionen samla information om:

  • Vilka mängder av E 620- 625 som används i de livsmedelskategorier där de är godkända.
  • Tillsatsernas funktion och teknologiskt behov.
  • Användning/användningsnivåer av glutaminsyra som näringsämne.
  • Mängder av fri glutaminsyra och glutamater som finns naturligt i livsmedel.
  • Specifik data om ingredienser som innehåller höga halter av glutaminsyra/glutamater som t.ex. jästextrakt, sojasås och proteinhydrolysat.
  • Data/information om de lägsta möjliga gränserna för föroreningarna av toxiska ämnen i E 620, E 621, E 622, E 623, E 624 och E 625

Mer information hittar du i dokumentet.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.