fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Konjunkturbrev Q3 2019

God tillväxt i tredje kvartalet, men det grova våldet oroar

För den svenska livsmedelsindustrin präglades Q3 2019 av god tillväxt på hemmamarknaden, ökande export och stigande råvarukostnader. Samtidigt oroas och påverkas företagen av det allt grövre våldet i samhället. 39% av Livsmedelsföretagens medlemmar uppger att deras anställda känner en ökad otrygghet på väg till och från jobbet och 42% har förändrat sina säkerhetsåtgärder eller tror att det kan bli aktuellt inom kort. Det visar Livsmedelsföretagens Konjunkturbrev för Q3 2019.


Stora delar av svensk industri påverkad av våldet

Carl Eckerdal är chefekonom för både Livsmedelsföretagen och IKEM – Innovations- och kemiindustrierna, vars medlemsföretag tillsammans utgör ca 25 procent av svensk industri. Carl har ställt frågor om brottslighetens och våldets påverkan till medlemmar i båda organisationerna, och det är uppenbart att Livsmedelsföretagens medlemmar inte är ensamma om att oroas av utvecklingen. Du hittar de sammanlagda svaren som bilaga till Konjunkturbrevet.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.