fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward

Livsmedelsföretagens hållbarhetsmanifest (2013)

Livsmedelsföretagen har antagit ett hållbarhetsmanifest som ska vara vägledande för den svenska livsmedelsindustrins arbete för en hållbar, trovärdig och ansvarsfull produktion av mat och dryck.

Livsmedelsindustrins hållbarhetsmanifest beskriver hållbarhetsarbetet i två delar: en miljömässig och en social. Samtidigt lyfts hållbar spårbarhet och råvaruförsörjning fram som två viktiga delar för en framåtsträvande industri. Hållbarhetsmanifestet har utarbetats av Livsmedelsföretagen tillsammans med en arbetsgrupp med representanter från Livsmedelsföretagens styrelse. Syftet har därmed varit att belysa alla delar av branschen och att hela branschen står bakom manifestet.

Manifestet ska följas upp årligen. Branschen har i framtagandet av manifestet även diskuterats hållbarhetsarbetet med politiker, miljöorganisationer och andra intressenter. Många av livsmedelsindustrins företag har egna hållbarhetsredovisningar där hållbarhetsarbete och målsättningar redovisas.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy