fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Livsmedelsföretagens julundersökning 2019

Svenskarnas julmatsvanor förändras om än långsamt. Julskinkan är fortsatt favorit på julbordet men avståndet till sillen och Janssons frestelse krymper. Julmust är viktigaste dryck, ris à la Malta drar ifrån i dessertligan och drömgästen vid julbordet är psykiatrikern Anders Hansen. Det är några av resultaten från Livsmedelsföretagens stora undersökning om hur svenskarna äter, dricker och firar jul. 

På uppdrag av branschorganisationen Livsmedelsföretagen har Demoskop frågat 1 102 svenskar hur de kommer att äta, dricka och fira jul i år. De traditionella julrätterna som julskinka, Janssons, sill och ris à la Malta är fortsatt i topp. 1 av 6 säger att de kommer äta mindre kött den här julen, men samtidigt säger 25% att de kommer köpa mer svenskt kött. Särskilt de yngre vill se mer grönsaker, rotfrukter och icke-animaliskt på julbordet.

Du kan ladda ner hela undersökningen här till höger


På en pressträff den 28 november hos Lantmännen i Stockholm presenterade Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman ett 60-tal klassiska och nya julmatsprodukter från Livsmedelsföretagens medlemmar, inklusive Ekologisk vetevodka (Lantmännen), Kokos Chili-sill (Klädesholmen), Earl Grey-sill (Orkla), Coca Cola Kanel (Coca Cola), Oumph! Balls (Food for progress), Lusse Lille saffransöl (Brekeriet), Glöggchoklad (Malmö Chokladfabrik), Minipepparkakshus (Gille / Continental Bakeries) och Apotekarnes bryggarmust (Carlsberg).

Du hittar hela produktlistan som en bilaga här till höger

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.