fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Utvärdering av Livsmedelsföretagens hållbarhetsmanifest

I en första utvärdering av Livsmedelsföretagens hållbarhetsmanifest svarar 30 procent av de anslutna företagen att manifestet har påverkat deras hållbarhetsarbete i stor utsträckning. Nu siktar Livsmedelsföretagen på att få ännu fler livsmedelsproducenter att ansluta sig.

Den 19 maj 2019 lanserade bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen ett gemensamt hållbarhetsmanifest för livsmedelsindustrin, i närvaro av bland annat näringsminister Ibrahim Baylan. Från start var cirka 40 företag anslutna – två år senare har över 90 företag åtagit sig att leverera på minst ett av manifestets fem åtaganden. De anslutna företagen utgör tillsammans lejonparten av den svenska livsmedelsindustrin sett till antalet anställda och omsättning.

Livsmedelsföretagen har nu följt upp manifestet med en utvärdering bland de anslutna företagen. Syftet med utvärderingen var dels att samla in data över företagens framsteg, dels att få reda på hur de ser på manifestet och hur det kan utvecklas och förbättras. 100 procent av de svarande företagen säger att de fem åtagandena är aktuella – 3 av 4 säger att de är aktuella i ”mycket stor utsträckning”. 3 av 4 företag säger också att manifestet har ökat deras engagemang i hållbarhetsfrågor, och 3 av 10 anger att manifestet har påverkat deras hållbarhetsarbete i stor utsträckning.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.