fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Arbetstidskonto

I bilaga 4 till avtalet om Allmänna anställningsvillkor för tjänstemän och i bilaga C i Livsmedelsavtalet anges att individuella arbetstidskonton inrättas för alla tjänstemän och alla arbetare. De regler som finns är översiktliga, vilket du kan läsa om i de tryckta avtalen. Vi har därför utarbetat tillämpningsregler för Arbetstidskonto.

Blanketter

Vi har tagit fram blanketter som kan användas då arbetsgivaren informerar arbetstagaren om avsättningens storlek och då arbetstagaren lämnar uppgift till arbetsgivaren om hur avsättningen ska disponeras.

Syftet med Arbetstidskonto är att kunna

  • förkorta årsarbetstiden – betald ledig tid
  • förkorta livsarbetstiden – pensionspremie.

Avsättningen på arbetstidskontot kan även tas ut som kontant ersättning.
Arbetsgivaren gör en gång om året avsättning till varje arbetstagares arbetstidskonto.

Arbetstagaren talar om för arbetsgivaren hur avsättningen ska disponeras, som betald ledig tid, som pensionspremie eller kontant.

Det är möjligt att lokalt träffa överenskommelse om att tillämpa andra regler.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.