fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Godkännande eller registrering av livsmedelsanläggning

De flesta anläggningar behöver endast registreras hos kontrollmyndigheten innan verksamhet startas. Krav på godkännande finns, för t ex slakterier och mejerier, enligt EU:s regler för animaliska livsmedel

Oavsett om anläggningen omfattas av krav på godkännande eller registrering ska den uppfylla relevanta krav i lagstiftningen, t ex ha lämpliga rutiner för att uppfylla grundförutsättningar och HACCP. Enligt Livsmedelsverket ska även huvudkontor som inte bereder eller hanterar livsmedel registreras. En anläggning definieras som varje enhet i ett livsmedelsföretag.

Observera att en registrering eller ett godkännande är knuten till en livsmedelsföretagare. Det innebär att en ny ägare måste göra en ny registrering eller ansöka om ett nytt godkännande. Livsmedelsföretagaren är också skyldig att informera kontrollmyndigheten om betydande ändringar i verksamheten eller om verksamheten upphör.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.