fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSMILJÖ

LIA - Livsmedelsbranschens Informationssystem om Arbetsmiljö

LIA är ett verktyg som tagits fram av AFA Försäkring i samverkan med arbetsmarknadens parter.

Systemet finns, förutom för livsmedelsbranschen, även för många andra branscher inom industrin. Det är ett webbaserat system som ger stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet, helt kostnadsfritt. Systemet gör det möjligt för stora och små företag i samma bransch att dela information om arbetsmiljöhändelser, utredningar, åtgärder och därmed lära av både egna och andras erfarenheter. Användarna ser samband mellan användning av systemet och minskning av olyckor, tillbud och risker på arbetsplatser. Med hjälp av systemet kan alla medarbetare aktivt medverka i och ta del av arbetsmiljöutvecklingen.

LIA är därmed ett utmärkt system för hantering av:

  • riskobservationer
  • tillbud
  • olyckor
  • arbetssjukdomar

I LIA hanteras också skyddsronder och riskbedömningar. Lägg in dina egna eller använd andras checklistor.

LIA är främst utvecklat för att hantera avvikelser inom arbetsmiljö men kan även användas inom områdena kvalité, miljö, egendom, säkerhet samt för att fånga upp förbättringsförslag.

Systemet har en omfattande analys- och rapportgenerator som utgör en bra grund som hjälp vid prioritering av arbetsmiljöförbättringar. Flexibiliteten är stor och det finns därmed möjligheter att anpassa systemet till det enskilda företagets behov.

Här nedan hittar du dokument och relaterade länkar där du får mer information om LIA samt ett exempel på hur en rapport från LIA kan se ut. Du kan även se en film på Youtube som beskriver LIA-systemets arbetsgång.

Om ni på ert företag är intresserade av att veta mer om LIA eller få en demonstration så går det bra att kontakta Lars-Gunnar Lindberg på AFA Försäkring, lars-gunnar.lindberg@afaforsakring.se, tfn 070-893 95 00.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.