fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
LIVSMEDEL OCH LAGSTIFTNING

Märkning av livsmedel

Reglerna för märkning är harmoniserade inom EU genom informationsförordning (1169/2011).

Livsmedelsföretagens Märkningshandbok, fjortonde upplagan, utkom hösten 2016 med anledning av EU:s nya informationsförordning. Arbetet har utförts i samarbete med experter vid ett flertal företag.

Närings- och hälsopåståenden

Användningen av närings- och hälsopåståenden regleras av förordning (EG) nr 1924/2006. Reglerna gäller märkning och marknadsföring av livsmedel riktade både mot konsument och storhushåll. Det är frivilligt att använda närings- och hälsopåståenden på livsmedel.

Livsmedelsföretagen har tillsammans med Svensk Dagligvaruhandel och Swedish Nutrition Foundation (SNF) tagit fram en handbok vars syfte är att underlätta för företagen att använda hälsosamma budskap på ett ansvarsfullt sätt genom att ge en överblick över relevanta regler och tolka dessa regler.

Handboken kommer att uppdateras under 2021 med ett ändringsblad.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.