fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
5 juli

Almedalen: Så skapar vi en konkurrens- och motståndskraftig svensk livsmedelsproduktion

location_on S:t Klemensgatan 6, Sankt Clemens kyrkoruin, Visby

I en alltmer orolig och oförutsägbar värld blir livsmedelsproduktion en ödesfråga. Vad krävs för att livsmedelsbranschen ska klara av akuta kriser utan stöd? Hur kan den bli så robust att den kan föda befolkningen även i krig? Och vad måste till för att förverkliga branschens enorma potential? Ett framåtblickande högnivåsamtal som vi anordnar tillsammans med Lantbrukarnas Riksförbund.

Tid

5 juli kl 15.00-16.00

Plats

S:t Klemensgatan 6, Sankt Clemens kyrkoruin, Visby

Beskrivning

Många av Sveriges lantbrukare och livsmedelsproducenter kämpar idag med extrema kostnadsökningar och minimala ekonomiska marginaler. För varje livsmedelsföretag som går under försvagas landets försörjningsförmåga, motståndskraft och välfärd. Sverige är ett av få länder i EU som sedan EU-inträdet 1995 har minskat sin produktion av livsmedel. Samtidigt vet vi att framtidstron före kostnadskrisen och krigsutbrottet i Ukraina ökade bland många svenska lantbrukare och livsmedelsproducenter. Den optimismen måste vi hitta tillbaka till.

Sverige har unika möjligheter att skapa en stark och framgångsrik livsmedelssektor som både kan producera framtidens mat och bidra till att stärka den svenska försörjningsförmågan. Den svenska livsmedelsbranschen är dessutom världsledande när det gäller hållbarhet, djurvälfärd, säkerhet och kvalitet. Med klok politik och rätt förutsättningar kan branschen bli en mall för resten av världens livsmedelsproduktion.

Medverkande

 • Daniel Bäckström, Riksdagsledamot, Centerpartiet
 • Isak From, Riksdagsledamot, Socialdemokraterna
 • Alexandra Anstrell, Riksdagsledamot, Moderaterna
 • Ingrid Petersson, Generaldirektör, Formas
 • Sofie Eliasson Morsink, Ordförande, Livsmedelsföretagen
 • Kai Gyllström, Managing director, Arla Sverige
 • Björn Hellman, VD, Livsmedelsföretagen
 • Palle Borgström, Förbundsordförande, Lantbrukarnas Riksförbund
 • Anna Karin Hatt, VD, Lantbrukarnas Riksförbund
 • Oskar Magnusson, Statssekreterare, Näringsdepartementet
 • Moderator: Jörgen Huitfeldt, chefredaktör, Kvartal

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.