fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
5 juli

Almedalen: Statsminister? Nej tack, jag ska bli livsmedelsminister

location_on S:t Klemensgatan 6, Sankt Clemens kyrkoruin, Visby

Livsmedelsindustrin är Sveriges tredje största industri, med potential att bli en mall för den globala produktionen av livsmedel. Hur vill partiernas ungdomsförbund – nästa generation statsråd – utveckla livsmedelsindustrin? Och vad tycker de är bäst för industrin – mer eller mindre politik? Ett nyfiket samtal om de politiska förutsättningarna för Sveriges viktigaste framtidsbransch.

Tid

5 juli kl 13.00-14.00

Plats

S:t Klemensgatan 6, Sankt Clemens kyrkoruin, Visby

Beskrivning

Svenska livsmedelsproducenter ger jobb till 55 000 personer och exporterar för över 60 miljarder kr. Men alla som jobbar inom industrin är överens – industrins potential är mycket större, såväl nationellt som globalt. Livsmedelsindustrin har även en nyckelroll i den svenska krisberedskapen, något som blivit alltmer uppenbart i och med coronapandemin och Rysslands invasion av Ukraina.

Vi vet hur dagens politiker tänker kring livsmedelsindustrin. Men vad vill nästa generation beslutsfattare och makthavare? Har de en annan syn på hur den svenska livsmedelsproduktionen kan och bör framtidssäkras? Vad vill de göra för att förlösa industrins potential? Hur ser de på för industrin centrala frågor som folkhälsa, exportfrämjande, punktskatter, hållbarhet, målkonflikter mellan miljö och klimat, bristande energiförsörjning och krångliga tillståndsprocesser? Tänker de som dagens politiker eller är de lika innovativa och kreativa som den svenska livsmedelsindustrin?

Medverkande

  • Réka Tolnai, Förbundsordförande, Centerpartiets Ungdomsförbund
  • Aida Badeli, Språkrör, Grön Ungdom
  • Matilda Ekeblad, Förbundsordförande, Moderata Ungdomsförbundet
  • Henrik Samuelsson, VD, Santa Maria och Risenta
  • Martina Flemström, VD, Mondelez Sverige
  • Elin Ingves Pyk, VD, Sevan
  • Moderator: Daniel Emilson, press- och mediechef, Livsmedelsföretagen

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.