fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
7 juni

Arbetsgivarträff - tema nya LAS och omställningsreglerna

location_on Clarion Hotel Sea U, Helsingborg.<br /> Kungsgatan 1

Välkommen till arbetsgivarträffar om de nya LAS- och omställningsreglerna

Den 1 oktober 2022 förväntas de nya reglerna om anställningsskydd, trygghet och omställning på den svenska arbetsmarknaden kunna börja tillämpas i praktiken efter att ha trätt i kraft den 30 juni. Allt under förutsättning att hanteringen i Riksdagen sker enligt beräknad tidsplan.

De nya reglerna, som delvis innebär genomgripande förändringar för hela den svenska arbetsmarknaden, kommer givetvis att få stor betydelse för Livsmedelsföretagens medlemsföretag. Vi vill därför inbjuda till särskilda arbetsgivarträffar som specifikt och i detalj kommer att behandla det nya eller förändrade regelverket. Träffarna leds av förhandlingschef Henrik van Rijswijk och kollegorna på förhandlingsavdelningen.

Arbetsgivarträffarna kommer att äga rum i början av juni månad, då alla de nya reglerna sannolikt fallit på plats, men vi vill passa på att redan nu inbjuda våra medlemsföretag att anmäla sig till träffarna. Vi kommer att erbjuda både fysiska träffar och en digital version.
(De fysiska träffarna planeras med reservation för då gällande läge avseende Covid-19 och eventuella restriktioner/rekommendationer. Behöver de ställas in fysiskt kommer de i stället att erbjudas i digital form).

Arbetsgivarträffarna i fysisk form planeras äga rum:

Helsingborg den 7 juni kl. 13-16
Stockholm den 8 juni kl. 13-16
Göteborg den 9 juni kl. 13-16

En digital arbetsgivarträff äger rum den 15 juni kl. 10-12.30 via Microsoft Teams.

Det går utmärkt att anmäla sig till vilken som helst av träffarna oberoende av företagets geografiska placering i landet.

Anmälan sker i formuläret nedan.
Observera att inget bekräftelsemail kommer att skickas ut i samband med din anmälan, utan all information kommer att skickas ut i god tid inför mötena.

Deltagande vid arbetsgivarträffarna är kostnadsfritt.
Målgruppen är huvudsakligen HR- och personalansvariga samt företagsledning.

För frågor angående din anmälan eller träffarna, tveka inte på att kontakta Magnus Hultman vars kontaktuppgifter finns nedan.

Varmt välkomna!

Henrik van Rijswijk Förhandlingschef 08-762 65 40076-822 65 40

Henrik är förhandlingschef vid Livsmedelsföretagen. Han ansvarar för avdelningen Arbetsgivarservice som bland annat arbetar med juridisk rådgivning och frågor rörande arbetsrätt, förhandlingar, processer i domstol, kollektivavtal, arbetsmiljö och utbildning. Henrik har varit verksam vid Livsmedelsföretagen sedan år 2007 och dessförinnan var han arbetsrättsjurist och regionansvarig vid Grafiska Företagen inom Svenskt Näringsliv under fem år. Henrik avlade sin juristexamen vid Stockholms Universitet år 1993 och innehade under ett antal år befattningar som bl. a. universitetsadjunkt i allmän rättslära och lektor i rättsvetenskap, särskilt handelsrätt, vid Juridiska fakulteten. Henrik har också varit verksam vid byrå i Stockholm. På Livsmedelsföretagen företräder Henrik tillsammans med sina medarbetare våra medlemsföretag vid förhandlingar och tvister. Han håller utbildningar inom arbetsrätt och har en ständig dialog med företagen för att på bästa sätt kunna hjälpa dem i deras roll som arbetsgivare och livsmedelsproducenter. Henrik leder riksavtalsförhandlingarna om tecknande av nya kollektivavtal för arbetare och tjänstemän och håller en tät kontakt med övriga arbetsgivarförbund inom Svenskt Näringsliv.

Magnus Hultman VD-assistent och medlemsansvarig 072-501 53 7808-762 65 75

Magnus är VD-assistent och medlemsansvarig på Livsmedelsföretagen. Han har det övergripande ansvaret för att hantera VD:s administrativa uppgifter och ansvarar dessutom för vår medlemsservice. Magnus är den du ska kontakta om du har frågor om fakturor, ert medlemskap, om du behöver avboka dig från någon av våra utbildningar eller om du helt enkelt har en fråga som du är osäker på vem du ska vända dig till. Magnus har mångårig erfarenhet från en rad olika befattningar inom servicenäringen.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.