fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
26 – 27 oktober

Arbetsmiljökurs för chefer (Digital)

location_on Digitalt via Microsoft Teams

Välkommen att delta i en utbildning på distans – för chefer och arbetsledare
kursen riktar sig till chefer, och era skyddsombud är alltid välkomna att delta

Arbetsmiljöutbildning för chefer
Genom att systematiskt förebygga ohälsa och olycksfall i arbetet uppfyller verksamheten inte bara lagkraven – det minskar även sjukfrånvaro, ger nöjdare medarbetare och produktionen rullar på. En sund och säker arbetsmiljö byggs på en grund med goda kunskaper i arbetsmiljölagstiftningen – för att sedan kunna omsätta dessa kunskaper i praktiken. Men vad är det som gäller? Hur kan jag göra?

Välkommen till en arbetsmiljöutbildning som riktar sig till chefer och arbetsledare på alla nivåer inom företaget.
Behöver du fräscha upp tidigare arbetsmiljökunskaper eller saknar du helt en sådan utbildning – då är detta kursen för dig!

Datum: tisdag och onsdag den 26-27 oktober 2022 – kursen hålls i två delar om kortare pass, då den sker via distans med Microsoft Teams.
Del 1. Tisdag den 26 oktober kl. 09.00 – 12.00
Del 2. Onsdag den 27 oktober kl. 09.00 – 12.00

Var: På distans via Microsoft Teams.
Du kommer att få länkarna skickade till dig dagarna innan kursen hålls.

Syfte:
att få kunskap om, samt en fördjupad inblick i, det ansvar för arbetsmiljön som chefer, arbetsledare med flera har i sin verksamhet.

Mål: att ha grundläggande kunskap inom arbetsmiljölagstiftningen samt känna till hjälpmedel och redskap för att omsätta kunskaperna i praktiken; att kunna koppla ihop lagstiftningen med det som görs i praktiken; att få förutsättningar för att vara en ännu bättre chef.

Ur innehållet:
Del 1. Arbetsmiljöansvaret – arbetsmiljölagen (AML), arbetsgivarens ansvar, arbetstagarens ansvar, samverkan, arbetsmiljöbrott och påföljder.
Del 2. Föreskrifterna och praktiken – systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) samt organisatorisk och social arbetsmiljö (OSA).

Kostnad: 3 000 kr exkl. moms

Kursen är enbart tillgänglig för medlemmar i Livsmedelsföretagen

Anmälan sker på denna länk.

Heléne Eklöf Arbetsmiljöexpert 08-762 65 21

Heléne arbetar med arbetsmiljöfrågor. Det innefattar bland annat att hålla utbildningar, att ge råd och vara ett stöd till medlemmar i frågor som rör deras arbetsmiljöarbete med att exempelvis ta fram eller vidareutveckla förebyggande åtgärder för att möjliggöra en sund och säker arbetsmiljö. Heléne kommer närmast ifrån rollen som arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket och är utbildad högskoleingenjör (BSc) inom maskinteknik med inriktning på industriell ekonomi samt produktion.

Magnus Hultman VD-assistent och medlemsansvarig 072-501 53 7808-762 65 75

Magnus är VD-assistent och medlemsansvarig på Livsmedelsföretagen. Han har det övergripande ansvaret för att hantera VD:s administrativa uppgifter och ansvarar dessutom för vår medlemsservice. Magnus är den du ska kontakta om du har frågor om fakturor, ert medlemskap, om du behöver avboka dig från någon av våra utbildningar eller om du helt enkelt har en fråga som du är osäker på vem du ska vända dig till. Magnus har mångårig erfarenhet från en rad olika befattningar inom servicenäringen.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.