Hur kan du använda kostråd och närings- och hälsopåståenden i din marknadsföring? Vad krävs för att få märka med Nyckelhålet? Vad är senaste nytt inom allmän märkning? Vår kurs är kostnadsfri och vänder sig till dig som arbetar på ett av våra medlemsföretag med märkningsregler, lagstiftning, kost och hälsa och liknande frågor.
Kursen leds av Elisabet Rytter, forsknings- och nutritionsansvarig, och Ulrika Ehrhardt, expert på livsmedelslagstiftning och märkning. De kommer bland annat gå igenom hur man märker och marknadsför livsmedel med hjälp av:
- Livsmedelsverkets kostråd
- Närings- och hälsopåståenden
- Nyckelhålet
Dessutom kommer du få reda på det senaste inom aktuella märkningsfrågor, och det kommer även att finnas tid för frågor och diskussion.
Datum och ort (OBS! Dagen börjar med lunch)
6 februari 2019 i Göteborg, kl. 11.30 – 16.00 | Scandic Europa, Nils Ericsonsgatan 21
Program
11.30-12.30: Lunch
12.30-14.00: Hälsobudskap med hjälp av kostråd, närings- och hälsopåståenden samt nyckelhålet
14.00-14.30: Kaffe/te
14.30-16.00: Aktuella märkningsfrågor; ursprungsmärkning, uttrycket vegetariskt, mm
Exklusivt för medlemsföretag
Den här kursen vänder sig till dig som arbetar på ett företag som är medlem i Livsmedelsföretagen. Kursen är kostnadsfri och en medlemsförmån.
Anmälan
Anmälan sker senast den 23 januari 2019 via formuläret nedan.
Vid förhinder meddela medlem@li.se senast den 30 januari annars debiteras en avgift på 500 kr. Du får gärna skicka en ersättare.
Om du har frågor om kursen får du gärna kontakta elisabet.rytter@li.se och ulrika.ehrhardt@li.se.