fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
5 december 2019

Seminarium: Hur gör vi plastförpackningar som kan materialåtervinnas?

location_on RISE, Argongatan 30, Mölndal (Göteborg)

Idag materialåtervinns bara en mindre del den insamlade förpackningsplasten, vilket är ett enormt resursslöseri. En stor anledning till att så lite förpackningsplast materialåtervinns är att förpackningar idag inte är designade för att återvinnas. Detta kan i sin tur bero på okunskap eller förvirring när det gäller vad som är en återvinningsbar förpackning.

Syftet med seminariet – som arrangeras av RISE – är att ge en förståelse för varför vissa plastförpackningar är återvinningsbara och hur återvinning av plaster egentligen går till. Målet med seminariet är att utbilda  och informera förpackningsintressenter för att skapa en gemensam syn på hur förpackningar bör utformas för att vara återvinningsbara utan att kvalitén på produkten kompromissas.

Ur programmet:

  • Hur konstruerar man en återvinningsbar förpackning?
  • Olika plastmaterial inkl biobaserade plaster
  • Hur går insamling och återvinning till?
  • Hur ser framtiden ut, vilka krav och möjligheter kan förväntas?
  • Varför återvinna? Vad är miljönyttigast?

Här kan du ta del av hela programmet.

Seminariet baseras på ett fördjupat utbildningsmaterial av FTI:s guide som just släppts i en ny version. RISE har med stöd från Naturvårdsverket utarbetat materialet. Seminariet körs under en heldag i Stockholm respektive Göteborg (Mölndal), och är helt kostnadsfritt. Målgruppen är de flesta aktörer inom plastförpackningar, såsom materialtillverkare, förpackningstillverkare, produktägare, insamlare och återvinnare.

Tid, plats och anmälan

Tid: 5 december kl 10-16

Plats: RISE, Argongatan 30, Mölndal (Göteborg)

Anmälan: Här anmäler du dig

Lunch ingår.  Sista anmälningsdag söndag 22 november.
Seminariet är kostnadsfritt, dock debiteras utebliven närvaro med 500 kr.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy