Rådgivning i arbetsgivarfrågor

Katia Storm, Viveca Krook, Henrik van Rijswijk, Kristine Skår, Linnéa Eriksson, Alexander lliev

Vi svarar på frågor inom områdena arbetsrätt, förhandlingar och arbetsmiljö.

Du når oss måndag-fredag 9:00-16.30 (lunch 12.00-13.00) på 08-762 65 50. Obs! För närvarande placeras inkommande samtal i telefonkö när rådgivningen är upptagen. Eftersom rådgivningssamtalen ofta kan ta lång tid rekommenderar vi att ringa upp igen vid ett senare tillfälle istället för att dröja i telefonkön.

Det går också alltid bra att mejla oss på radgivning@li.se.

Se våra filmer om arbetsrätt

Om anställning

Den här filmen riktar sig främst till dig som är småföretagare, och som funderar på att anställa personal. I filmen berättar vår arbetsrättsjurist Henrik van Rijswijk om olika anställningsformer, lönesättning och andra viktiga saker att tänka på inför en anställning.

Om lönerevision och kollektivavtal

Den här filmen riktar sig främst till dig som är småföretagare. I filmen berättar vår arbetsrättsjurist Henrik van Rijswijk om vad du som företagare behöver veta om kollektivavtalen, och hur den årliga lönerevisionen går till.

Om uppsägning

Den här filmen riktar sig främst till dig som är småföretagare. I filmen berättar vår arbetsrättsjurist Henrik van Rijswijk om olika former av uppsägning, och hur du gör om du vill säga upp en av dina anställda.