Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSRÄTT, FÖRHANDLING OCH ARBETSMILJÖ

Rådgivning i arbetsgivarfrågor

Som livsmedelsföretagare ställs man dagligen inför svåra och komplexa situationer där man kan behöva rådgivning. När du är medlem i Livsmedelsföretagen har du tillgång till ett helt team av experter inom arbetsrätt, förhandling och arbetsmiljöfrågor. Tveka inte att ringa eller maila oss om du behöver hjälp.

Rådgivning inom Arbetsrätt och förhandling

Alexander Iliev, Linnéa Eriksson, Henrik van Rijswijk

Vi svarar på dina frågor inom områdena arbetsrätt och förhandlingar.

Du når oss måndag-fredag kl 09.00–16.30 (lunchstängt 12.00–13.00) på tel: 08-762 65 50.

Det går också alltid bra att mejla oss på radgivning@li.se.

Medlemsföretag har också tillgång till information om kollektivavtalade försäkringar via Finfa samt affärsjuridisk hjälp, se vidare information här.

Se våra filmer om arbetsrätt

Om anställning

Den här filmen riktar sig främst till dig som är småföretagare, och som funderar på att anställa personal. I filmen berättar vår arbetsrättsjurist Henrik van Rijswijk om olika anställningsformer, lönesättning och andra viktiga saker att tänka på inför en anställning.

Om lönerevision och kollektivavtal

Den här filmen riktar sig främst till dig som är småföretagare. I filmen berättar vår arbetsrättsjurist Henrik van Rijswijk om vad du som företagare behöver veta om kollektivavtalen, och hur den årliga lönerevisionen går till.

Om uppsägning

Den här filmen riktar sig främst till dig som är småföretagare. I filmen berättar vår arbetsrättsjurist Henrik van Rijswijk om olika former av uppsägning, och hur du gör om du vill säga upp en av dina anställda.

Anders Canemyr Förhandlingschef, vice VD 08-762 65 07070-640 72 27

Anders Canemyr är vice vd och förhandlingschef på Livsmedelsföretagen. Han ansvarar för avdelningen Arbetsgivarservice som bland annat arbetar med frågor rörande kollektivavtal, förhandlingar, rådgivning, arbetsrätt/processer, arbetsmiljö och utbildning. Anders har en mångårig erfarenhet som arbetsrättsjurist, rådgivare och förhandlare med en bakgrund från advokatbyrå, Arbetsdomstolen och svensk basindustri.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.