Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward
KURSER FÖR LIVSMEDELSFÖRETAGARE

Förhandla med facket - med retorik!

När du ska genomföra en facklig förhandling behöver du en bra grund att stå på – de fackliga motparterna är ofta pålästa och kunniga. Förhandlingar är inte bara psykologi utan lika mycket kunskap om förhandlingsregler och strategier. Den här kursen ger dig verktyg och kunskap för att få en framgångsrik förhandling.

Kursen klargör det ansvar i förhandlingsarbetet som är förenat med rollen som arbetsgivarföreträdare. Vi reder även ut regelverket i den arbetsrättsliga förhandlingsprocessen. I kursen ingår även ett inslag om retorik, där du får lära dig att argumentera, påverka och övertyga.

Ur innehållet

  • Hur du förbereder, genomför och avslutar olika typer av arbetsrättsliga förhandlingar i förhållande till facklig motpart
  • Hur du skriver förhandlingsprotokoll
  • Hur du kan argumentera, påverka och övertyga i en förhandlingssituation
  • Råd och strategier i förhandlingsarbetet
  • Praktisk träning i förhandlingssituationer genom rollspel
  • Hur skapas goda relationer med motparten

Var och när

För närvarande finns inget nytt datum inplanerat.

Läs även

Anders Canemyr Förhandlingschef, vice VD 08-762 65 07070-640 72 27

Anders Canemyr är vice vd och förhandlingschef på Livsmedelsföretagen. Han ansvarar för avdelningen Arbetsgivarservice som bland annat arbetar med frågor rörande kollektivavtal, förhandlingar, rådgivning, arbetsrätt/processer, arbetsmiljö och utbildning. Anders har en mångårig erfarenhet som arbetsrättsjurist, rådgivare och förhandlare med en bakgrund från advokatbyrå, Arbetsdomstolen och svensk basindustri.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.