fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
LIVSMEDEL OCH LAGSTIFTNING

Nu finns de nationella riktlinjerna för ekologisk produktion även digitalt

De nationella riktlinjerna är branschens tolkning av hur EU:s lagstiftning för ekologisk produktion ska tillämpas i svenska förhållanden. Riktlinjerna sammanför de mest aktuella reglerna från olika delar av förordningarna till en samlad och översiktlig beskrivning.

Som en del i Jordbruksverkets åtgärdsplan för att öka konsumtion och export av ekologiska livsmedel har de nationella riktlinjerna för ekologisk produktion nu utvecklats och fått en digital utgåva. Tillgänglighet och enklare navigering har varit ledord i arbetet med digitaliseringen.

Här hittar du den senaste utgåvan av riktlinjerna både i mobil och på dator. Utgåvan är sökbar och det går snabbt att navigera mellan riktlinjer, bilagor, definitioner och externa referenser. Det går självklart fortfarande att ladda ner utgåvan som PDF.

Hitta snabbt till riktlinjerna

För att enklare hitta till Nationella Riktlinjer i mobilen kan du spara publiceringen som ett bokmärke i din mobil eller surfplatta:

 • Android
  • Surfa in på nationellariktlinjer.ekofakta.se
  • Klicka på menysymbolen till vänster om adressfältet. Du kommer få upp en meny.
  • Välj ”Lägg till genväg på hemskärm”. Bokmärket kommer hamna som en ikon på din telefons skrivbord.
 • iOS
  • Surfa in på nationellariktlinjer.ekofakta.se
  • Längst ner i mitten ser du en ikon som ser ut som en rektangel med en uppåt pekande pil i. Klicka på den.
  • Du kommer få upp en ny ruta. Klicka på ikonen som ser ut som en ruta med ett plustecken i, ”Lägg till på hemskärmen”.

Om projektet

Projektet Nationella riktlinjer som leds av KRAV, LRF och Ekologiska Lantbrukarna har finansiering genom Jordbruksverkets åtgärdsplan för ekologisk produktion och konsumtion t.o.m. december 2021. Arbetet leds av en styrgrupp där även Livsmedelsföretagen och Svensk Dagligvaruhandel ingår. Ekologiska Lantbrukarna är projektledare för arbetet. 

Marie Rydén Näringspolitisk expert 08-762 65 37

Marie arbetar med livsmedelslagstiftning och är ansvarig för frågor som rör livsmedelskontroll, ekologisk lagstiftning, främmande ämnen inkl akrylamid, förpackningar och tillsatser. Hon är generalsekreterare för Kvarnföreningen och Föreningen svenska glasstillverkare och ordförande i referensgruppen för kvalitet, lagstiftning och märkning (KLM). Marie har bred erfarenhet från livsmedelsindustrin och har arbetat med produktutveckling och lagstiftningsfrågor på bl a Arla, Unilever och Lantmännen.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy