fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

Nya kollektivavtal klara

Industrins avtalsförhandlingar är klara och nya ettåriga avtal har träffats. Löneökningen är 2 procent per den 1 april 2016. Det innebär att det enligt Livsmedelsavtalet bildas en lönepott på 511 kr per anställd, som ska fördelas enligt löneprinciperna. Vidare har man kommit överens om en ökning av avsättningen till deltidspension om 0,2 procent.

– Förhandlingarna har bedrivits gemensamt för hela industrin och det kan konstateras att löneökningarna är för höga med tanke på bland annat hur svag utvecklingen är för svenska livsmedelsföretag, säger Anna Nordin, förhandlingschef Livsmedelsföretagen.

Information om avtalsrörelsen

Om du vill ha mer information om 2016 års avtalsrörelse besök industrins gemensamma sajt Avtal16.se

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.