fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSMILJÖ

Arbetsmiljöverket: Nytt ställningstagande om monoisocyanater

Arbetsmiljöverket kommer inte att ställa krav på att de som i sitt arbete endast exponeras för monoisocyanater ska genomgå utbildning och medicinska kontroller.

Den 7 oktober 2019 meddelade Arbetsmiljöverket att man inte kommer att ställa krav på att de som endast exponeras för monoisocyanater, som frisätts vid termisk nedbrytning, ska genomgå utbildning och medicinska kontroller med bedömning för tjänstbarhetsintyg.

Exempel på situationer då enbart monoisocyanater kan bildas är:
• när nytt isolermaterial av mineral- och stenull bränns av på värmeverk,
• vid upphettning av proteininnehållande livsmedel och
• vid avbränning av hornvävnad på kalvar.

Ställningstagandet gäller i avvaktan på att Arbetsmiljöverkets nya föreskrifter om vanliga arbetsmiljörisker träder i kraft, i samband med regelförnyelsen.

Mer information

Du kan läsa hela ställningstagandet här.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy