fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSMILJÖ

Nytt stöd för arbetsmiljöutbildningar

Svenskt Näringsliv, LO och PTK satsar 75 miljoner kronor på stöd till arbetsmiljöutbildning under en 3-årsperiod. Särskilt prioriterade är utbildningsinsatser där chefer och arbetsmiljö-/skyddsombud deltar tillsammans.

Grunden för en sund och säker arbetsmiljö är goda kunskaper, inom såväl arbetsmiljöregler som hur man bör arbeta förebyggande i praktiken .Därför satsar Svenskt Näringsliv, LO och PTK 75 miljoner kronor på stöd till arbetsmiljöutbildning under en 3-årsperiod – 1 januari 2021 till och med 31 december 2023. Särskilt prioriterade är utbildningsinsatser där chefer och arbetsmiljö-/skyddsombud på arbetsplatsen deltar tillsammans.

Stödet omfattar alla företag och organisationer med kollektivavtal inom Svenskt Näringsliv, LO och PTK och riktas till arbetare, tjänstemän och chefer.

Detta är mycket glädjande – särskilt då då förra omgången med arbetsmiljöstöd, under 2016 – 2018, var mycket efterfrågad. Genom att gå gemensamma utbildningar pratar arbetsgivare och arbetstagare samma arbetsmiljöspråk och får en gemensam syn på goda strategier i det förebyggande arbetsmiljöarbetet. Det är bra för samverkan, det är bra för arbetsmiljön och det är bra för produktionen.

Det nya stödet börjar gälla den 1 januari 2021 och hanteras av AFA försäkring. Mer kan läsas här.

Tveka inte att kontakta Livsmedelsföretagens arbetsmiljöexpert Heléne Eklöf vid frågor eller funderingar.

Heléne Eklöf Arbetsmiljöexpert 08-762 65 21

Heléne arbetar med arbetsmiljöfrågor. Det innefattar bland annat att hålla utbildningar, att ge råd och vara ett stöd till medlemmar i frågor som rör deras arbetsmiljöarbete med att exempelvis ta fram eller vidareutveckla förebyggande åtgärder för att möjliggöra en sund och säker arbetsmiljö. Heléne kommer närmast ifrån rollen som arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket och är utbildad högskoleingenjör (BSc) inom maskinteknik med inriktning på industriell ekonomi samt produktion.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy