fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
Arbeta på Livsmedelsföretagen

Junior biträdande jurist till Livsmedelsföretagen

Arbetsbeskrivning

Vi utökar vårt kompetenta team av duktiga arbetsrättsjurister på Livsmedelsföretagen. Vi söker nu en junior biträdande jurist som är i början av sin karriär och har ett genuint intresse av arbetsrätt. Tycker du att det är intressant med mat, dryck och entreprenörskap? Vill du arbeta inom den arbetsgivar- och branschorganisation som företräder Sveriges tredje största industrigren? Då är detta tillfället för dig.

Som junior biträdande jurist hos oss kommer du att få möjligheten att utvecklas och bli en duktig arbetsrättsjurist och förhandlare.

I rollen kommer du att komma i kontakt med några av Sveriges största och mest välkända företag inom mat och dryck, liksom med många mindre. Du kommer att få lära dig arbetet från grunden och i takt med att du utvecklas kommer du successivt att få utökat eget ansvar. Tanken är att du i slutändan kommer att ha eget ansvar för ett eller flera branschområden och kollektivavtal samtidigt som du kommer att delta i hela teamets verksamhet och insatser. Vi förväntar oss att du från första dagen är beredd att jobba hårt och målinriktat med din egen utveckling samt delta och bistå kollegornas i deras arbete.

Rollen passar dig som både vill arbeta självständigt och som ser nyttan av att gemensamt med erfarna kollegor lösa olika problem och stringent driva frågor mot uppsatta mål. Viktigt för oss är att du vill interagera med andra och förstår vikten av långsiktiga relationer. Arbetet är både operativt och strategiskt. Vi förutsätter att du besitter en mycket hög servicenivå.

Vem är du?

För tjänsten erfordras juris kandidatexamen/juristexamen. Du är nyutexaminerad eller har nyligen avslutat din notarietjänstgöring. Har du viss erfarenhet av arbete inom arbetsrättens område från arbetsgivarförbund, advokatbyrå, domstol, bolag eller organisation är det meriterande. Du rapporterar direkt till förhandlingschefen.

Förutom ditt genuina intresse för arbetsrätt, förhandling och företagande är det viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig synnerligen väl i tal och skrift på svenska och engelska. Som person har du också en framträdande social förmåga, gott omdöme och stark integritet. Du är analytisk med god kommunikativ förmåga.

Du erbjuds

På vårt kansli vinnlägger vi oss alla om en mycket god kollegial samvaro och atmosfär med högt i tak, kamratskap och ömsesidig respekt i en fräsch och modern arbetsmiljö med den senaste tekniska utrustningen, där våra jurister sitter i egna tjänsterum. Du kommer att få en stor frihet under ansvar hur ditt arbete utförs.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt på Jurek Law, telefon 0766 33 14 40. Ditt intresse för tjänsten behandlas strikt konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan. Du söker tjänsten via https://jurek.se/

Ansök gärna tjänsten omgående då vi intervjuar löpande.

Om företaget

Livsmedelsföretagen är arbetsgivar- och branschorganisation för Sveriges livsmedelsproducenter. Vi är en framträdande del av Föreningen Svenskt Näringsliv och har kontor i Näringslivets Hus på Östermalm i Stockholm och verkar över hela landet. På vårt kansli arbetar omkring 25 personer – alla med spetskompetens inom sitt område – varav förhandlingsavdelningen består av åtta personer som arbetar i nära nog unik teamkänsla. Vår främsta ledstjärna i arbetet är medlemsnyttan, vilket genomsyrar hela vår verksamhet.

Vi har cirka 800 medlemsföretag som representerar alla typer av livsmedelsföretag – små och stora, med såväl svenska som utländska ägare. I medlemsföretagen arbetar närmare 55 000 personer. Livsmedelsföretagen tillvaratar och främjar företagens gemensamma intressen gällande arbetsgivarfrågor och branschspecifika frågor. Förhandlingsavdelningens jurister företräder företagen i deras roll som arbetsgivare med bland annat juridisk rådgivning, utbildning, förhandlingshjälp och domstolsprocesser. Livsmedelsföretagen tecknar branschens kollektivavtal med våra fackliga motparter.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy