fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
MILJÖ OCH HÅLLBARHET

Regeringen utser Sofie Eliasson Morsink till Delegationen för cirkulär ekonomi

Den 25 juni utsåg regeringen Livsmedelsföretagens vice ordförande Sofie Eliasson Morsink, VD för Coca-Cola European Partners Sverige, till ledamot i Delegationen för cirkulär ekonomi. Delegationen har till uppgift att utgöra en plattform, ett kunskapscentrum och en samordnade kraft för omställningen till cirkulär ekonomi.

Delegationen för cirkulär ekonomi inrättades 2018 som ett led i regeringens arbete för ökad livslängd hos produkter. Delegationen arbetar nära Miljödepartementet och har bland annat till uppgift att vara rådgivande till regeringen, identifiera behov om utbildning och information inom cirkulär ekonomi samt utgöra en kontaktpunkt mellan relevanta aktörer.

Den 25 juni valdes Sofie Eliasson Morsink till delegationen. Hon är därmed dess första ledamot som representerar ett livsmedelsproducerande företag.

– Jag är väldigt glad för förtroendet från regeringen. Det är en spännande tid vi har framför oss och nu behöver vi kraftsamla tillsammans för att säkra en hållbar konsumtion. I början av året skiftade vi hela vår lokalproducerade PET-portfölj till 100 procent återvunnen plast. Som en stor aktör har vi ett ansvar att bidra till en cirkulär ekonomi inom dryckesindustrin. Jag hoppas kunna bidra med våra erfarenheter och insikter till delegationens arbete, säger Sofie Eliasson Morsink.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy