fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSMILJÖ

Seminarium: Så förbättrade Saltå Kvarn sitt resultat med hjälp av Produktionslyftet

Produktionslyftet arbetar för att stärka företagets inneboende förmåga att förnya sig och förbättra sin konkurrenskraft. På ett digitalt seminarium den 13 maj kl 09.00 kan du få reda på hur Saltå Kvarn med hjälp av Produktionslyftet förbättrade sitt resultat med motsvarande 1% av omsättningen år 2020.

Mänskligheten står inför en stor utmaning att ställa om från en livsstil som tär på vår planet och vår hälsa. Den omställningen påverkar oss, vårt företagande och även den planet vi vill överlämna till kommande generationer. Trots att Sveriges livsmedelsproduktion är en av världens mest hållbara ger den upphov till omkring en femtedel av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser.

Livsmedelsbranschen har en viktig roll då den står för en stor del av påverkan på klimat och natur. Samtidigt är framtidens livsmedelsförsörjningssystem helt beroende av ett fungerande ekosystem. För att minska branschens påverkan krävs smartare och mer resurseffektiva arbetssätt samt ökat engagemang och ansvarstagande bortom den egna verksamheten. Utvecklingen drivs av regleringar och lagstiftning, men kanske ännu tydligare av krav och förväntningar från företagens kunder, personal, ägare och samhället i stort. Här kan du läsa mer om industrins viktiga roll i omställningen.

Från röda till svarta siffror

Under 2015 till 2017 deltog Saltå Kvarn i Produktionslyftets utvecklingsprogram i syfte att bli bättre på att ta tillvara på sina resurser. Med resurser inbegrips allt från råvaror till medarbetarnas tid, förbättringsidéer och energi.  Det nya arbetssättet har bidragit till att företaget gått från röda siffror till svarta, förbättrade nyckeltal, ökad konkurrenskraft samt ökad delaktighet och engagemang bland medarbetarna. Saltå Kvarn bildades 1964 och är ett ekologiskt matföretag som drivs utifrån ett förhållningssätt och en helhetssyn som är mer relevant än någonsin.

Tid, plats och anmälan

Tid: 13 maj kl. 9:00 – 10:00

Plats: Digitalt via Teams

Anmälan görs på denna länk. Länk till Teams skickas ut automatiskt i samband med din anmälan.

Medverkande

Från Saltå Kvarn medverkar Slobodan Carapic, chef varuflöde & produktion samt Jonas Regnér, vd.

Från Produktionslyftet medverkar Johanna Strömgren/KTH (coach och regionledare i Produktionslyftet) och Birgitta Öjmertz/RISE (programdirektör i Produktionslyftet) samt Heléne Eklöf/Livsmedelsföretagen (arbetsmiljöexpert).

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.